Zack Snyder reageert op 'Watchmen' kritiek

Hij vindt het einde van Terry Gilliam maar onzin.

Vorige week onthulde producent Joel Silver hoe de film Watchmen geëindigd zou zijn als Terry Gilliam 'm gefilmd had. Daarnaast leverde hij fikse kritiek op regisseur Zack Snyder: "Hij was teveel een slaaf van het bronmateriaal". In een interview met de Huffington Post, reageren Snyder en zijn vrouw Deborah Snyder op de kritiek.

”Als je het einde van Gilliam leest, kun je maar één ding denken: het slaat helemaal nergens op,” vertelde Snyder. Hij refereert daarmee naar het einde waarin Doctor Manhattan voorkomt dat hij ontstaat, zodat de wereldgeschiedenis anders verloopt.

”De fans zouden gedacht hebben dat ze crack zaten te roken,” voegde Deborah Snyder daaraan toe. ”Ze zouden het kasteel bestormd hebben,” ging Zack daarop verder. ”Eerlijk gezegd heb ik Watchmen voor mezelf gemaakt. Het is waarschijnlijk mijn favoriete film die ik gemaakt heb. En ik houd van de graphic novel en van alles aan de film. Ik houd van de stijl. En ik heb hem gemaakt omdat ik wist dat de studio de film sowieso zou maken en ze zouden het vreemd gemaakt hebben. Uiteindelijk heb ik het dus gedaan om Watchmen te redden van de Terry Gilliams van deze wereld.”



NieuwsFilm

meest populair