Grollende trollen in LAIKA's 'The Boxtrolls'

Trailer van de 3D stop-motion film, in de stijl van het fraaie 'ParaNorman'.

Twee jaar terug leverde LAIKA nog het verrassende ParaNorman af onder regie van Chris Butler en Sam Fell. Aankomend najaar verschijnt met The Boxtrolls het nieuwste project van de animatiestudio. Dit keer zijn het geen zombies en geesten, maar trollen die de mensen 'bang' maken.

De 3D stop-motion film van regieduo Graham Annable en Anthony Stacchi is gebaseerd op het boek 'Here Be Monsters!' uit 2005 van Alan Snow. Stemmen zijn afkomstig van Ben Kingsley, Isaac Hempstead-Wright, Elle Fanning, Nick Frost, Tracy Morgan en Simon Pegg.

Vanaf 9 oktober in de Nederlandse (3D) bioscoop.


The Boxtrolls speelt zich af in Cheesebridge, een Victoriaans dorpje waarvan de inwoners geobsedeerd zijn door rijkdom, klasse en stinkkazen. Onder de straten van het dorp leven de Boxtrolls, vieze monsters die 's nachts uit het riool komen, en de kinderen en kazen van de bewoners stelen. Althans dat is de legende waarin ze geloven. In werkelijkheid zijn de trollen juist hele lieve wezens en hebben ze zelfs het menselijke weesjongetje Eggs opgevoed. Als de trollen worden aangevallen door een insectenverdelger is het aan Eggs en Winnie om de twee werelden samen te brengen en een oorlog te voorkomen.

NieuwsFilm

meest populair