ParaNorman

ParaNorman (2012)

You don't become a hero by being normal.

Grappige en verbluffend mooi gemaakte stop-motion animatiefilm, die een ode brengt aan het horrorgenre... en toch geschikt is voor kinderen.
play

7,0 details

  • 92 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Fantasy
  • Horror
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten

Het onbegrepen jongetje Norman, met stem van Kodi Smit-McPhee (Let Me In, 2010), kan met de doden kan spreken. Hij neemt het op tegen geesten en zombies en probeert hiermee zijn dorp te redden van een eeuwenoude vloek.

Alt titel
ParaNorman 3D
Regie
Chris Butler
Sam Fell
Cast
Anna Kendrick, John Goodman, Casey Affleck, Leslie Mann, Kodi Smit-McPhee, Christopher Mintz-Plasse, Bernard Hill, Jodelle Ferland, Jeff Garlin, Alex Borstein, Tempestt Bledsoe, Elaine Stritch, Tucker Albrizzi, Jack Blessing, Hannah Noyes.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 107.139.399
Release
17.08.2012
Release NL
16.08.2012
Release DVD
04.12.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris Butler en Sam Fell | Cast: Kodi Smith-McPhee (Norman Babcock), Tucker Albrizzi (Neil), Anna Kendrick (Courtney), Casey Affleck (Mitch), Christopher Mintz-Plasse (Alvin), Jeff Garlin (Perry Babcock), John Goodman (Mr. Prenderghast), Leslie Mann (Sandra Babcock), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2012

Norman ziet spoken. Letterlijk. Hij heeft thuis gesprekken met zijn overleden oma en komt op de straten van zijn woonplaats Blithe Hollow tientallen geesten tegen, die hij allemaal vriendelijk gedag zegt. Maar omdat alleen Norman deze spoken kan zien en met ze kan praten, gelooft niemand hem. Op school wordt hij gepest. Zelfs zijn eigen familie vindt Norman maar raar. En de bewoners van Blithe Hollow kijken vreemd op als Norman op straat met voor hen onzichtbare geesten praat.

Nou is Blithe Hollow sowieso een beetje een gek plaatsje. In een ver verleden werd er een heks ter dood veroordeeld. Die heks sprak een vreselijke vloek uit over de bewoners. Door die vloek komen de zeven mensen die haar veroordeelden weer terug... als zombies! Nu, vele vele jaren later, is het verhaal van de heks tot folklore verworden. Er staat een standbeeld van de heks op het plein, winkeliers spelen handig op de legende in en de plaatselijke basisschool maakt er zelfs een toneelstuk over. Niemand weet dat de vloek meer is dan slechts een verhaaltje... niemand, behalve Normans excentrieke oom Prenderghast. Zonder dat iemand het weet zorgt deze oom er al jaren voor dat geest van de heks blijft slapen waardoor de vloek niet in werking kan treden. Maar als Prenderghast overlijdt, geeft zijn geest de taak door aan Norman. Helaas gaat er iets mis en komt de vloek alsnog uit: al snel wordt het rustige stadje opgeschrikt door de zombies. Doordat Norman met geesten kan praten is hij de aangewezen persoon om de vloek op te heffen, de rust in zijn dorpje terug te brengen en zodoende van buitenbeentje te veranderen in held.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

ParaNorman Nieuwsberichten