Blu-ray

Blu-Ray Review: Jackass Presents: Bad Grandpa

...en deze werd zowaar voor een Oscar genomineerd!

door Bram de Groot op 10.03.2014 om 11:13 in Blu-ray


Regie: Jeff Tremaine | Cast: Johnny Knoxville (Irving Zisman), Jackson Niccol (Billy), Georgina Cates (Kimmy), e.a. | Speelduur: 92/102 minuten | Bioscooprelease: 24 oktober 2013 | FilmTotaal recensie: Jackass Presents: Bad Grandpa

Met Jackass Presents: Bad Grandpa werd er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de succesvolle Jackass saga. Na de tv-serie(s), drie bioscoopfilms en flink wat Dvd-releases mocht de bekendste Jackass Johnny Knoxville zich uitleven op het personage Irving Zisman en zijn kleinzoon Billy. Ondanks dat er een poging wordt gedaan om er een verhaal aan toe te voegen, draait deze 'spin-off' uiteraard weer om één ding: het choqueren van de medemens. En dat is natuurlijk iets waar de ondertussen 42-jarige acteur - onlangs nog naast Arnold Schwarzenegger te zien in The Last Stand - het beste in is.

Dat het publiek nog steeds niet Jackass-moe is bleek uit de enorme opbrengst van Bad Grandpa. Wereldwijd noteerde het namelijk een fraaie $150 miljoen bij een budget van een nog vrij hoge $15 miljoen. Als klap op de vuurpijl kreeg de Jackass-komedie een Oscarnominatie voor Beste Make-up en Haarstyling. Afgelopen maand belandde het voorlopig laatste wapenfeit van Jackass met een redelijke 'Uncut' Blu-Ray-uitgave in het schap.

Synopsis
Het personage van Johnny Knoxville Irving Zisman gaat samen met zijn achtjarige kleinzoon op een road-trip, waarbij hij zoveel mogelijk mensen probeert te beledigen en te choqueren.


Waardering

De Jackass-film werd genomineerd voor een Oscar voor Best Makeup and Hairstyling. Deze werd uiteindelijk gewonnen door Dallas Buyers Club. Op Rotten Tomatoes is Bad Grandpa net aan "Fresh" met 60%. De IMDb noteert een net iets betere 6,7 bij ruim 47 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de Jackass-komedie nog iets hoger met een nette 7,3 (Stem zelf). FT-recensent Jelle Fastenau gaf drie sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

Het is lang geleden dat ik zo veel heb gelachen in een bios zaal. Ik heb me prima vermaakt haha! - Jefta22

Box Office

Het productiebudget van Bad Grandpa bedroeg zo'n $15 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een fraaie $32,1 miljoen en eindigde op een sterke $102,0 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een prima $150,9 miljoen. De opbrengst in de Nederland bleef steken op een redelijke $1,3 miljoen.


Blu-Ray: Jackass Presents: Bad Grandpa | Aantal Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: 26 februari 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels, 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: Nederlands, Frans | Extra's: Alternate marks | Behind the scenes | Deleted Scenes | EAN: 5050582966848 | Ook verkrijgbaar op: 2 disc Dvd | Met dank aan: Universal Pictures / Paramount Pictures

De Blu-Ray uitgave van Bad Grandpa wordt aangeleverd in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving van de cover is gebaseerd op de herkenbare filmposter, waaraan het vakje 'Uncut' is toegevoegd. De schijf bevat zowel de bioscoopversie als de benoemde 'Uncut'-versie met zo'n tien minuten extra beelden.

Beeld & geluid

De Jackass-film is op de herkenbare wijze gefilmd en hangt dus tegen een documentaire aan. Ondanks dat het beeld daardoor tv-achtig overkomt, betekent dit niet dat het goed scherp is en nette kleuren laat zien. Het geluid is niet altijd van even goede kwaliteit. Dit is te verklaren doordat de scènes met de nietsvermoedende figuranten veelal in één keer moeten slagen en camera's daardoor niet altijd even goed gepositioneerd kunnen worden.

Extra's

Naast de 'Uncut'-versie heeft Paramount Pictures een drietal extra's toegevoegd, waaronder een aantal alternatieve opnames van bepaalde scènes en een paar verwijderde scènes. Deze zijn leuk om even aan te zetten na het bekijken van de complete film. Onder 'Behind the Scenes' is een reeks korte featurettes te zien over de totstandkoming van de bewuste grappen. Het stelt allemaal niet zo heel veel voor, maar zoals gezegd: leuk!

Conclusie: Johnny Knoxville houdt de Jackass-hype levend!

Met Jackass Presents: Bad Grandpa wordt op het juiste moment een wending gegeven aan de ondertussen behoorlijk uitgemolken gekkigheid die in 2000 startte op MTV, bedacht door Jackass-regisseur Jeff Tremaine, filmmaker Spike Jonze (Being John Malkovich, 1999) en hoofdrolspeler Johnny Knoxville. Het kan moeilijk ontkend worden dat veel van de grappen in Bad Grandpa aanstekelijk werken. Tot op heden lijken de mannen van Jackass zich te focussen op andere dingen. Een nieuwe bioscoopfilm is namelijk nog niet aangekondigd.

Deze Blu-Ray van Bad Grandpa is een redelijke uitgave. Van het beeld en geluid moet uiteraard niet te veel verwacht worden. De extra's dienen als aardige verlengstukken van de hoofdfilm.

Ter vermaak hieronder een clip uit Bad Grandpa:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

bigmichiel

Avatar

Waarom wordt steeds de vergelijking met Jackass gemaakt? Het is van dezelfde makers, maar voor de rest kun je het 0,0 vergelijken met Jackass. Eerder Borat of Bruno dan Jackass.

Ik ken zat fans van Jackass die deze film niets vinden, en ook weer zat mensen die juist een hekel aan Jackass hebben maar deze film dan weer geweldig vonden.

Glennekeeeee

Avatar

bigmichiel "Waarom wordt steeds de vergelijking met Jackass gemaakt? Het is van dezelfde makers, maar voor de rest kun je het 0,0 vergelijken met Jackass. Eerder Borat of Bruno dan Jackass.

Ik ken zat fans van Jackass die deze film niets vinden, en ook weer zat mensen die juist een hekel aan Jackass hebben maar deze film dan weer geweldig vonden."


Misschien omdat er staat... JACKASS PRESENTS?

Baron Von Marlon

Avatar

Ik vraag me af of ze ook een Bad Grandpa 1.5 gaan uitgeven.
Want op het einde van de film zag je nog enkele andere scenes.
Tenzij dit natuurlijk gewoon de deleted scenes zijn.

bigmichiel

Avatar

Glennekeeeee "Misschien omdat er staat... JACKASS PRESENTS?"


Dat is puur voor de marketing gedaan. Dat is hetzelfde als "Van de makers van X". Wil inhoudelijk helemaal niets over de film zeggen ;)

kaedir

Avatar

bigmichiel "Dat is puur voor de marketing gedaan. Dat is hetzelfde als "Van de makers van X". Wil inhoudelijk helemaal niets over de film zeggen ;)"


Niet waar!! Het hoort gewoon bij Jackass of je het nou wil of niet.

NieuwsFilm

meest populair