Jackass Presents: Bad Grandpa
Verkleed als bejaarde trekt Johnny Knoxville er met zijn kleinzoon op uit om Amerika op stelten te zetten. Ondanks de nieuwe opzet is de kans klein dat deze Jackass-spinoff nieuwe zieltjes zal winnen.
play

6,0 details

  • 92 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

'Bad Grandpa' is een film in de Jackass-franchise. Het personage van Johnny Knoxville 'Irving Zisman' neemt gewone mensen in de maling. In 'Jackass Presents: Bad Grandpa' gaat Zisman samen met zijn acht-jarige kleinzoon op een road trip, waarbij hij zoveel mogelijk mensen probeert te beledigen en te choqueren.

Regie
Jeff Tremaine
Cast
Catherine Keener, Georgina Cates, Johnny Knoxville, Zia Harris, Spike Jonze, George Faughnan, Jackson Nicoll, Kamber Hejlik, Jill Kill, Madison Davis, Grasie Mercedes, Marilynn Allain, Jack Polick, Marlon Davis, Quintin Duncan.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 145.941.988
Release
25.10.2013
Release NL
24.10.2013
Release DVD
25.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeff Tremaine | Cast: Johnny Knoxville (Irving Zisman), Jackson Niccol (Billy), Georgina Cates (Kimmy), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2013

Ook al hijst Johnny Knoxville zich in de huid van een bejaarde man, volwassen worden zal hij nooit. Drie jaar na de laatste Jackass-film besluit hij met vaste partner in crime Jeff Tremaine de bizarre stunts even te laten voor wat ze zijn en het over een andere boeg te gooien. En zie daar, de zesentachtigjarige Irving Zisman trekt er met zijn kleinzoontje Billy en een verborgen camera op uit om Amerika voor de gek te houden met allerlei rare fratsen en ongepast gedrag, die de gemiddelde aflevering van Benidorm Bastards eruit laat zien als een bescheiden theekransje.

De grootste valkuil op voorhand is de vraag of Bad Grandpa wel meer is dan alleen een anderhalf uur durende compilatie van de reeds bekende seniorensketches uit Jackass. Qua opzet lijkt de film echter meer op collega-grappenmaker Borat. De sketches bestaan hoofdzakelijk uit verborgencameragrappen met argeloze slachtoffers en worden aan elkaar gesmeed tot een roadmovie met fictieve personages. Na de dood van zijn vrouw denkt Irving Zisman helemaal vrij te zijn om te doen en laten wat hij wil. Totdat plotseling zijn crackverslaafde dochter ten tonele verschijnt met haar zoontje Billy. Tijdens de heerlijk ongemakkelijke en zwartgallige uitvaart van wijlen mevrouw Zisman, worden de nietsvermoedende priesters en aanwezigen getrakteerd op een verhitte conversatie tussen de twee. Dochterlief gaat de gevangenis in en aan Irving de taak om Billy naar zijn minstens zo horkerige vader aan de andere kant van het land te brengen.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Jackass Presents: Bad Grandpa Nieuwsberichten