Algemeen

Sofia Coppola regisseert live-action versie 'De Kleine Zeemeermin'

Eerder werd Joe Wright nog genoemd, maar uiteindelijk gaat de 'Lost in Translation'-regisseuse ermee aan de haal.

door Jan-Peter Rook op 19.03.2014 om 12:51 in Algemeen
Een tijdje terug werd regisseur Joe Wright (Atonement, Pride & Prejudice) nog genoemd voor de regie van de beoogde live-action herziening van The Little Mermaid. Hij zette echter nooit zijn handtekening en er werd rustig verder gezocht naar een geschikte regisseur. Nu zijn Universal en Working Title uitgekomen bij Sofia Coppola, de dame achter Lost in Translation (2003).

Kelly Marcel, de scenariste van de aanstaande Fifty Shades of Grey film, schreef de eerste versie van het script samen met Abi Morgan (Shame, 2011). Dit zal nu worden herschreven door Caroline Thompson (Edwards Scissorhands, 1990). Het wordt een hervertelling van het klassieke sprookje van Hans Christian Andersen, dat behoorlijk afwijkt van de alom bekende Disney tekenfilm uit 1989.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Arteron

Avatar

Dan ben ik eens benieuwd! De tekenfilm is mijn favoriete Disney en het lijkt me geweldig dit eens in het echt verfilmd te zien worden. Maar goed, als het eerder gericht is op de Hans Christian Andersen versie dan de Disney wordt het wel een triest verhaaltje :P

NieuwsFilm

meest populair