Zhang Yimou regisseert film over Chinese muur

Een verhaal over de bovennatuurlijke oorsprong van de gigantische muur.

De Chinese regisseur Zhang Yimou lijkt een nieuw project gevonden te hebben. Volgens THR is hij in onderhandelingen om Legendary’s The Great Wall te regisseren. Oorspronkelijk zou die film geregisseerd worden door Ed Zwick. Het project staat al langer op de wenslijst van Legendary CEO Thomas Tull en zou oorspronkelijk in 2012 gemaakt worden.

Toen maakten creatieve problemen dat het geheel niet doorging. Nu lijkt het er dus op dat de studio tevreden is met het project. Het is volgens THR deel van een nieuwe focus die Legendary legt op de Chinese markt. Het scenario wordt nog herschreven, maar het concept blijft hetzelfde.

Oorspronkelijk zou de film over twee Britse soldaten gaan die het vijftiende eeuwse China doorkruisen. Zij aanschouwen de constructie van wat we vandaag kennen als de Chinese muur. Al snel ontdekken ze dat de muur niet gebouwd wordt met het doel mensen buiten de landsgrenzen te houden, maar angstaanjagende bovennatuurlijke wezens.

Wanneer Yimou de film zal maken is nog niet zeker. In februari tekende hij nog voor de verfilming van Robert Ludlums The Parsifal Mosaic.



NieuwsFilm

meest populair