Algemeen

Gerucht: 'Indiana Jones'-franchise slaat 'James Bond'-route in

Er zou een nieuwe Indy komen: Bradley Cooper.

door Jim Pedd op 26.03.2014 om 15:43 in Algemeen
Geruchten genoeg over Indiana Jones 5. Enige tijd geleden kocht Disney de rechten op de franchise en het bedrijf wil dat geld uiteraard terugverdienen. De bedoeling is dus om snel films uit te gaan brengen en volgens Latino Review is dat inderdaad het idee. Disney zou volgens hen van plan zijn om een James Bond-route te bewandelen met de franchise.

Dat zou dus inhouden dat als Harrison Ford echt geen zin meer heeft om de hoed en zweep te dragen, iemand anders het stokje van hem over moet nemen. Latino Review schrijft dat niemand minder dan Bradley Cooper de eerste keuze is om de rol over te nemen. Verder heeft Latino Review nog een nieuwtje over de film. Frank Darabont zou al een idee hebben voor de vijfde film.

Wellicht klinkt het idee van een James Bond-achtige opzet voor Indiana Jones wat vergezocht, maar gezegd moet worden dat Latino Review het vaker goed dan fout heeft wat dit soort geruchten betreft. Zij waren bijvoorbeeld de eersten die kwamen met het Rocket Raccoon nieuws.

En daar komt bij dat George Lucas en Steven Spielberg Indiana Jones altijd al zagen als hun eigen James Bond. Voorlopig is het echter nog wachten op meer nieuws over de franchise, dat er absoluut zal komen.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Bradley Cooper? NOooooooooo!!!! (Doe dan Timothy Olyphant ofzo)

berepoot123

Avatar

Of we laten deze franchise rusten en maken nog een goede laatste 5de film met Harrison Ford

Thiver

Avatar

Wijs besluit. Dit had men in 2008 veel beter kunnen doen dan een vierde deel maken met een overjarige Harrison Ford. Het personage Indiana Jones is iconisch genoeg om door andere acteurs dan Ford te worden vertolkt. En hoewel ik het liefst een wat minder bekende acteur de fedora zie opzetten, denk ik dat Bradley Cooper zich best goed in deze rol zou redden.

Jim

Avatar

Thiver "Wijs besluit. Dit had men in 2008 veel beter kunnen doen dan een vierde deel maken met een overjarige Harrison Ford. Het personage Indiana Jones is iconisch genoeg om door andere acteurs dan Ford te worden vertolkt. En hoewel ik het liefst een wat minder bekende acteur de fedora zie opzetten, denk ik dat Bradley Cooper zich best goed in deze rol zou redden."

Waarom niet nog eens Harrison Ford! Hij kan het best! Zolang ze niet zo'n ukkie als Shia LaBeouf langs 'm zetten...

FilmMaster

Avatar

Bradley als indiaba, goed idee. .

Roeltje

Avatar

Ik weet het nog niet. Ik hoef niet per se oneindig veel Indiana Jones, maar goed. Laat ze maar hun gang gaan. Ik ben érg fan van de eerste drie en zelfs vier vond ik prima te doen Smiley face
Harrison Ford is nu wel veel te oud om nog eentje te doen, dat wel.

jaime91

Avatar

Jim "Waarom niet nog eens Harrison Ford! Hij kan het best! Zolang ze niet zo'n ukkie als Shia LaBeouf langs 'm zetten..."

Nee Jim, kom op dat kan echt niet meer. Ik ben het met je eens dat Labeouf ook totaal verkeerd gecast was als zijn zoon, maar Harrison is echt te oud om al die stunts nog uit te gaan voeren waar de Indy films ook wel om bekend staan.

Dan zou je stuntmannen kunnen inzetten maar als je voor alle actiescenes stuntmannen moet inzetten is dat ook triest hoor. Doe het dan gewoon niet meer.

OT: Ik weet echt totaal niet wat ik hiervan moet vinden. Ik denk dat ik heel veel moeite zal hebben iemand anders als Indy te zien. Maar dat heb ik ook met Han Solo. Voor mij is Harrison gewoon 1 met die rollen, net zoals Robert Downey Jr ook de enige echte Tony Stark voor mij is.

Maar als ze dat echt van plan zijn dan vind ik Bradley Cooper wel een goede keus. De man is overtuigend als actiester, maar kan ook de charme en humor van Indy goed overbrengen.

En dat Frank Darabont hierbij betrokken is maakt me ook wel heel erg blij. Ik vind hem echt een onwijs goede regisseur!

M0vieFreak

Avatar

Ik zie Bradley Cooper niet echt als Indiana Jones.

kevster

Avatar

Jammer dat het artikel een beetje verdraaid wordt, want hoezo zou Harrison geen zin hebben in een 5de deel? Hij roept al jaren dat hij nog een Indiana Jones film wil maken, daar heeft het ook helemaal niets mee te maken lees ik nu in het originele artikel van Latino Review:

Our ever reliable sources are informing us that while Harrison Ford might still play Indiana Jones in the next film of the franchise, the window of making that happen is getting smaller and smaller.

There is a date and if Indiana Jones 5 is not moving forward by then, the studios are 100% prepared to recast a younger Dr. Jones and ready up a new trilogy


Dus met andere woorden, als ze niet vooruit komen met deze film voor een bepaalde datum, dan pas zal er gekeken worden naar een echte vervanger.

Overigens ja, Harrison is aan de oude kant, maar dat betekent toch niet dat hij de hele film hoeft te dragen. Zou best een jonger actiever persoon naast hem in de film kunnen spelen.

Roeltje

Avatar

jaime91 "OT: Ik weet echt totaal niet wat ik hiervan moet vinden. Ik denk dat ik heel veel moeite zal hebben iemand anders als Indy te zien. Maar dat heb ik ook met Han Solo. Voor mij is Harrison gewoon 1 met die rollen, net zoals Robert Downey Jr ook de enige echte Tony Stark voor mij is."


En Hugh Jackman de enige echte Wolverine/Logan!

SaulKarath

Avatar

Waarom dan niet direct een Indiana Jones Cinematic Universe als we toch bezig gaan? xD

RogerRabbit

Avatar

Moviemagic "Tja... dan kunnen ze net zo goed Nathan Fillion nemen of Clive Owen. Zelf denk ik dat er nog wel een mouw aan te passen is om Harrison Ford het zelf te laten doen."


Nathan Fillion is zeker een goede optie. Maar Bradley Cooper zou ik ook niet afslaan. Zeker niet als Darabont de regie op zich neemt

Thiver

Avatar

Jim "Waarom niet nog eens Harrison Ford! Hij kan het best! Zolang ze niet zo'n ukkie als Shia LaBeouf langs 'm zetten..."

Call me crazy, maar ik vond LaBeouf zowaar een aangename toevoeging. Niet de persoon die de serie moet voortzetten, maar als energieke sidekick werkte hij prima. Hij straalde in elk geval een stuk meer enthousiasme uit dan Harrison Ford.

jaime91 "Ik denk dat ik heel veel moeite zal hebben iemand anders als Indy te zien. Maar dat heb ik ook met Han Solo. Voor mij is Harrison gewoon 1 met die rollen, net zoals Robert Downey Jr ook de enige echte Tony Stark voor mij is."

En met dezelfde gedachtegang zou je vijftig jaar geleden hebben verkondigd dat niemand anders dan Sean Connery geschikt is als James Bond. Die reeks heeft de hercastings prima overleefd en ik verwacht dat dat bij Indy niet anders zal zijn.

jaime91 "En dat Frank Darabont hierbij betrokken is maakt me ook wel heel erg blij. Ik vind hem echt een onwijs goede regisseur!"

Darabont moet sowieso bij meer dingen betrokken worden. Het is een grof schandaal dat zijn script voor de vierde Indy werd afgekeurd. Driemaal raden welk genie die beslissing nam...

Moviemagic "Tja... dan kunnen ze net zo goed Nathan Fillion nemen of Clive Owen."

Nathan Fillion was tien jaar geleden de ideale kandidaat, maar begint inmiddels wat tekenen van ouderdom te vertonen die een rol als deze in de weg zouden staan. Omdat men uiteraard meerdere films wil maken met dezelfde acteur lijkt het me sowieso handig niemand te casten boven de veertig. Clive Owen lijkt me trouwens wat te Brits voor deze rol. Laat hem maar lekker op het reservebankje voor James Bond zitten.

Steve-O

Avatar

Eerlijk gezegd heb ik Indiana Jones nooit echt leuk gevonden. Het is waar dat het voor mijn tijd is maar ik heb de films wel in mijn jeugd gezien (net zoals dat de oude actiehelden als Willis en Schwarzenegger ook mijn oude actiehelden zijn :P) maar Indy heeft me nooit echt getrokken.

Ik hoef geen vijfde Indy film met Ford (die dat zelf natuurlijk maar al te graag wil) en dezelfde weg als Bond in slaan hoeft voor mij ook niet. Vraag me af of het publiek er ook op zit te wachten.

benjamin

Avatar

Ik weet niet, moet eigenlijk Indiana Jones wel een franchise worden met steeds nieuwe hoofdrolspelers - uiteindelijk kun je toch net zo goed een nieuwe franchise opzetten om een filmreeks van dit type te maken en lijkt dit het zoveelste gevalletje waarbij men een naam niet wil laten vallen.

horizon

Avatar

Afwachten.

Thiver

Avatar

Als Ford erop aandringt nog een vijfde keer Indiana Jones te willen spelen, is er een scenario mogelijk waarin dat kan terwijl zijn rol ook wordt hercast: een verhaal dat zich afspeelt in zowel de jaren zestig (met Ford in de titelrol) en de jaren dertig (met een jongere acteur). Door de segmenten qua verhaal aan elkaar te verbinden (à la The Godfather, Part II en El secreto de sus ojos) kun je het publiek laten wennen aan een nieuwe acteur als de jonge Indy terwijl Ford als de oudere Indy een waardig afscheid kan krijgen. In een volgende film kun je dan zonder al te veel moeite verder met de jongere acteur.

SunChaser

Avatar

Cooper lijkt me perfect

NieuwsFilm