Wes Anderson maakt mogelijk remake 'Loenatik, te Gek!'

Terwijl de film nog in de bioscopen moet draaien!

A-film heeft iets interessants te melden over zijn film Loenatik, te Gek!. Niemand minder dan Wes Anderson, die op dit moment succes heeft in de bioscopen met The Grand Budapest Hotel, blijkt interesse te hebben in een Amerikaanse remake van die Nederlandse productie.

Eerder dit jaar ontmoette producent Topkapi de regisseur tijdens het filmfestival In Berlijn en toen heeft hij Anderson een deel van de film laten zien. Later hadden de twee in Amsterdam nog een ontmoeting en toen heeft Anderson laten weten een Amerikaanse verfilming op zich te willen nemen. Hij is nu in onderhandelingen voor de filmrechten.

Loenatik, te Gek! is pas later dit jaar te zien in de Nederlandse bioscoop. In de film is de inrichting Zonnedael door directeur Bomhoff (Walter Crommelin) gesloten. De patiënten Bep Brul (Karin van Holst Pellekaan), De Majoor (Martin van Waardenberg), Fats (Dick van den Toorn), Mevrouw de Haas (Judith Bovenberg) en Doctor Doolittle (John Buijsman) worden tegen hun zin terug in de maatschappij geplaatst. Zuster Ten Hoeven (Jacqueline Blom), die altijd met veel liefde voor haar patiënten zorgde, is verdrietig: haar levensdoel is weg. Om de zaken erger te maken, wordt ze ook nog eens ontvoerd. Maar de patiënten zijn haar niet vergeten en gaan onder leiding van de Majoor op een knotsgek avontuur om haar te redden!

Loenatik, te Gek! gaat in juli in première. Met dank aan Blockbuster voor de tip.



NieuwsFilm

meest populair