Blu-Ray Review: Mannenharten

Nederlands tussendoortje, goed genoeg voor een tweede deel.


Regie: Mark de Cloe | Cast: Jeroen Spitzenberger (Wouter), Daan Schuurmans (Tim), Barry Atsma (Dennis), Teun Kuilboer (Frank), Fabian Jansen (Niels), Jon van Eerd (Roy), Katja Herbers (Nicole), Georgina Verbaan (Suzanne), Hadewych Minis (Laura), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Bioscooprelease: 28 november 2013 | FilmTotaal recensie: Mannenharten

In 2009 wist de Duitse komedie Männerherzen een knappe 2,1 miljoen mensen naar de Duitse bioscoopzalen te trekken. Regisseur Mark de Cloe werd aangesteld om een Nederlandse remake te maken en kreeg met o.a. Daan Schuurmans, Barry Atsma en Georgina Verbaan een hele lading bekende acteurs tot zijn beschikking. Vooraf kreeg de Nederlandse versie, met de voor de hand liggende titel Mannenharten, voldoende aandacht van de Nederlandse pers en ondanks dat het financieel voor de wind ging, wist de Nederlandse versie van de Duitse kaskraker geen enorme indruk te maken op het publiek en de critici.

Uiteindelijk werd Mannenharten platina door meer dan 400.000 bezoekers te trekken en scoorde het een redelijke €3,7 miljoen bij een budget van €3,5 miljoen. Alleen de resultaten van de Nederlandse films Verliefd op Ibiza, De Nieuwe Wildernis en Spijt! waren in 2013 hoger. Onlangs bracht Dutch FilmWorks de komedie uit op Blu-Ray.

Synopsis

Zes stadse mannen zijn op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen. Verbonden door de uren waarin ze zich in het zweet werken, leren we ze allemaal kennen. Bijvoorbeeld het verlegen type, zoekend naar een vrouw voor het leven. Of de man die al jaren bezet is, maar in paniek raakt door zijn naderende vaderschap.


Waardering

De IMDb noteert een magere 5,7 bij bijna 500 stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de komedie met een 4,0 (Stem zelf). FT-recensent Arjan Welles gaf drie sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Box Office

Het productiebudget van Mannenharten bedroeg zo'n €3,5 miljoen, waarvan circa zes ton werd aangeleverd door het Nederlands Filmfonds. In het eerste landelijke weekend in de Nederlandse bioscopen verdiende het een nette €560.000 en eindigde op een goede €3,7 miljoen.


Blu-Ray: Mannenharten | Aantal Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: Nederlands, 5.1 DTS-HD | Ondertitels: geen | Extra's: Verwijderde scènes | Bloopers | Twee videoclips | EAN: 8715664109762 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Dutch Filmworks

De Blu-Ray van Mannenharten wordt aangeleverd in een standaard Blu-Ray keepcase, met daarin uiteraard de Blu-Ray schijf. Om de keepcase zit een vergelijkbare stevige sleeve. De vormgeving van de cover is zowat een kopie van de oorspronkelijke filmposter. Op de achterzijde van de hoes is zowaar een quote gebruikt uit de FilmTotaal-recensie van Arjan Welles: "Mannenharten profiteert flink van een topcast. - FilmTotaal"

Beeld & geluid

Het beeld laat een goede indruk achter. Het is ruim voldoende scherp en de kleuren zien er top uit. Het geluid sluit hier prima op aan, al is dit uiteraard niet de film die direct in High Definition bekeken hoeft te worden.

Extra's

Door Dutch FilmWorks zijn er maar liefst tien verwijderde scènes toegevoegd aan de schijf. In totaal duren ze bijna twaalf minuten en als je hebt genoten van de hoofdfilm dan zijn ze erg leuk om even aan te zetten. Ook is er een snelle Blooper-video te zien en kun je genieten van het themanummer Mannenharten van BLØF & Nielson, zowel in de clipversie als een meezingversie.

Conclusie: Voorspelbare Nederlandse komedie op prima Blu-Ray schijf.

Mannenharten is één van de vele Nederlandse romantische komedies die afgelopen jaren zijn verschenen. De liefhebber van dit soort films zal zich waarschijnlijk prima met het verhaal en de prima cast vermaken, maar een goede Nederlandse romkom - zoals Alles is Liefde - is het zeker niet geworden. De fan mag zich overigens opmaken voor een tweede deel, aangezien Mannenharten 2 is aangekondigd.

Deze Blu-Ray van Mannenharten is een prima uitgave. Met goed beeld en geluid en wat extra's kan de liefhebber zich tevreden stellen. Hieronder de officiële meezingversie van het themanummer 'Mannenharten' van BLØF & Nielson:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair