'Breaking Bad'-ster Jesse Plemons in gesprek voor gangsterfilm 'Black Mass'

Wat betekent dit voor zijn eventuele bijdrage aan 'Star Wars: Episode VII'?

Jesse Plemons, bij velen beter bekend als het verontrustende personage Todd in Breaking Bad, is samen met Juno Temple in gesprek voor een rol in Black Mass, een film over het leven van gangster Whitey Bugler. De biopic, die door Scott Cooper wordt geregisseerd, heeft Johnny Depp in de hoofdrol.

Eerder dit jaar hoorden we nog dat Plemons vermoedelijk een hoofdpersonage zou gaan spelen in Star Wars Episode VII, iets dat er nu vanwege de timing niet meer in lijkt te zitten. De opnames van de sequel van J.J. Abrams beginnen in mei en dit geldt ook voor de opnames van Black Mass.

Black Mass, gebaseerd op het boek Black Mass: Whitey Bulger, the FBI, and a Devil's Deal van Dick Lehr en Gerard O'Neill, vertelt het waargebeurde verhaal van Whitey Bulger (Depp). Hij was de broer van een senator en de beruchtste gewelddadige crimineel in de geschiedenis van South Boston. Bulger werd een informant van de FBI om een maffiafamilie op zijn eigen terrein uit te schakelen. Nadat de FBI echter zijn doel had bereikt, pakten ze Bulger uiteindelijk toch op, samen met zijn partner en de FBI-agent die met Bulger samenwerkte.

Mocht Plemons tekenen, dan speelt hij Kevin Weeks, een harde jongen uit de middenklasse die behoort tot de mensen die dichtbij Whitey staan. Temple speelt naar alle waarschijnlijkheid een prostituee. Ook zijn er rollen voor Guy Pearce en Dakota Johnson, respectievelijk als de broer van Whitey en de moeder van Whitey's zesjarige zoon.

Black Mass, met een scenario van Mark Mallouk en Jez Butterworth, heeft nog geen releasedatum.

NieuwsFilm

meest populair