Keanu Reeves speelt hoofdrol in psychologische thriller 'Knock Knock'

Eli Roth (Hostel) neemt de regie voor zijn rekening.

Eli Roth heeft zich de laatste jaren vooral bezighouden met de productiezijde van films, maar het lijkt erop dat hij nu weer echt terug is als regisseur. Zijn nieuwste film, The Green Inferno, werd vertoond op verschillende filmfestivals (waaronder Toronto) en moet nog steeds een officiële releasedatum krijgen. Nu heeft hij besloten om een psychologische thriller met de titel Knock Knock te maken, met niemand minder dan Keanu Reeves in de hoofdrol.

Reeves zal een gelukkig getrouwde man spelen, die een weekendje alleen thuis is en bezocht wordt door twee prachtige jongedames die zijn leven op zijn kop zetten. Deze twee dames zullen worden gespeeld door Lorenza Izzo (The Green Inferno) en Ana de Armas, en een andere actrice uit The Green Inferno, Ignacia Allamand, zal Reeves' vrouw spelen in de film.

Roth vertelde Deadline het volgende over Knock Knock: ''Ik had nog wat tijd over voordat ik begin aan de promotie van Green Inferno, en ik wilde een film maken zoals Roman Polanski of Paul Verhoeven dat deden toen ze nog jong waren; een klassieke psychoseksuele thriller zonder horrorelementen, maar toch spannend genoeg om op het randje van je stoel te zitten. Het is geweldig dat Keanu meedoet aan de film, hij is perfect voor deze rol. Ik denk dat ik deze film klaar kan hebben voor het filmfestival van Toronto.''

De opnames van Knock Knock gaan 14 april van start in de Chileense hoofdstad Santiago. Er is dusver nog geen distributeur voor de film, maar daar zal tijdens het Cannes filmfestival waarschijnlijk verandering in komen. Roth is namelijk van plan om daar volgende maand al beelden van de film te tonen, om potentiële kopers te prikkelen.

NieuwsFilm

meest populair