Algemeen

Robin Williams terug voor 'Mrs. Doubtfire 2'

Ruim twintig jaar na het origineel verkleedt hij zich weer als een oud vrouwtje.

door Jan-Peter Rook op 18.04.2014 om 11:19 in Algemeen
Ruim twintig jaar geleden bewees Robin Williams goud waard te zijn met zijn rol in Mrs. Doubtfire, een komedie die wereldwijd meer dan 440 miljoen dollar opleverde. In de hoop dit succes nog eens te herhalen zijn de mensen bij Fox 2000 begonnen met de ontwikkeling van een sequel. Zowel Williams als regisseur Chris Columbus staat voor een terugkeer.

In Mrs. Doubtfire is Daniel Hillard net gescheiden van zijn vrouw Miranda en is hij verbitterd dat hij zij kinderen maar zelden mag zien. Wanneer zijn ex een advertentie plaatst voor een kinderoppas, verkleedt hij zich als een oudere dame en solliciteer naar de baan, om zo zijn kinderen vaker te kunnen zien.

Het scenario voor Mrs. Doubtfire 2 wordt geschreven door David Berenbaum (Elf, 2003). Hieronder de trailer van de eerste film.


12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jaime91

Avatar

Ik heb Mrs Doubtfire al een hele tijd niet meer gezien maar ik weet wel nog dat ik het een hele leuke familiefilm vond.

Maar om 20 jaar JEETJE WAT WORDT IK OUD!!! na dato nog met een vervolg te komen. Daarnaast vind ik een vervolg sowieso niet nodig omdat zover ik me kan herinneren had Mrs Doubtfire gewoon een begin, midden en een einde. Het was een afgrond verhaal. En ik moest ook direct denken aan Big Momma's House die ook wel wat wegheeft van Mrs Doubtfire. En die film had hetzelfde probleem. Daar had ook de eerste film een afgerond verhaal, en die sequels waren ook alleen maar minder. Dus van mij hoeft een sequel niet, en van wat ik begrepen heb heeft Mara Wilson die in de eerste film de dochter van Robin Williams speelde ook niet heel erg enthousiast gereageerd.

Infje

Avatar

Ja, echter heb je die originele kinderen toch niet nodig. Er zit zoveel jaar tussen dat ze daar iedereen voor kunnen aannemen.

Ik snap je punt wat betreft een sequel maar ik zie Robin Williams graag in films dus laat maar komen.

jaime91

Avatar

Infje "Ja, echter heb je die originele kinderen toch niet nodig. Er zit zoveel jaar tussen dat ze daar iedereen voor kunnen aannemen."

Ja dat is ook wel zo, maar haar reactie was ik het wel mee eens. Het verhaal was afgerond en klaar. Wat wil je nu nog met dat personage gaan doen? Gaat ze net als Big Momma 2 op een ander gezin passen?

En alleen omdat die film ooit een succes was wil niet zeggen dat een vervolg dat ook weer gaat zijn.

Daarnaast zullen er wat ook wat jongeren zijn die niet met die film zijn opgegroeid en daarom ook niet snel naar een vervolg zullen gaan. Dus ik zie het nut niet zo.

M0vieFreak

Avatar

Dit is wel raar. Wat word het nu dan? Dat hij op de kleinkinderen moet oppassen? :} Trouwens deel 1 is een leuke film.

benjamin

Avatar

Ik heb hier weer het gevoel bij dat ik vaker heb bij sequels: deel één had een verhaal waarbij hij z'n kinderen wou zien en dat was verteld. Nu een deel twee maken betekent dan vaak gewoon dat hij zich nog eens als vrouw mag vermommen, maar grote kans dat het dan ook is.

Frietgezicht

Avatar

Who cares. Deel 1 is al een film voor mensen die liever stofzuigen dan sex hebben.
Ik kijk alleen als The Rock de hoofdrol speelt,dat zou ik wel willen zijn.

Moviemagic

Avatar

Frietgezicht "Who cares. Deel 1 is al een film voor mensen die liever stofzuigen dan sex hebben.
Ik kijk alleen als The Rock de hoofdrol speelt,dat zou ik wel willen zijn."


Dan zijn er veel mensen die willen stofzuigen (en dan nog is het een idiote opmerking).

patrick_h

Avatar

Van filmmschoolrejects:

It has to be an Expendables type movie, which means it’s not just Doubtfire 2 but an ensemble piece in which Williams as Daniel Hillard as Doubtfire is joined by Dustin Hoffman as Michael Dorsey as Tootsie, Martin Lawrence as Malcolm Turner as “Big Momma,” David Cross as Tobias Funke as Mrs. Featherbottom, Miguel A. Nunez Jr. as Jamal Jeffries as Juwanna Mann, Harland Williams as Doofer as Roberta from Sorority Boysand Amanda Bynes as Viola Hastings as Sebastian from She’s the Man, and they’re on a mission to … whatever it doesn’t matter, just like an Expendablesmovie.

jaime91

Avatar

patrick_h "Van filmmschoolrejects:"

Hahahahaha BRILJANT!! :E T+)

AlPac

Avatar

De eerste was wel redelijk, maar ik denk dat deze het toch niet gaat waarmaken. Het verhaal zal waarschijnlijk niet veel soeps zijn.:N

Filmliefhebber1993

Avatar

Mrs. Doubtfire was een goed vermaak, maar waarom zo'n realistisch einde? Miranda en Daniel bleven gescheiden. Ik had liever gezien dat ze weer bij elkaar kwamen. Dan was het uiteindelijk een feel good familie film met hoop voor de toekomst. Vinden jullie ook niet?

Wourens

Avatar

R.I.P. Robin Williams,

Ik had me er al op verheugd, helaas.

NieuwsFilm

meest populair