Titelwijziging derde The Hobbit-film: 'The Hobbit: The Battle of the Five Armies'!

'There and Back Again' ingeleverd voor stevigere ondertitel.

Regisseur Peter Jackson heeft via zijn Facebook-pagina bekend gemaakt dat de derde The Hobbit-film niet langer de ondertitel There and Back Again draagt. Vanaf nu gaat de afsluiter door het leven als The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

De voornaamste reden die Jackson geeft in zijn statement is dat de titel There and Back Again oorspronkelijk bedoeld was voor de complete reis van Bilbo, zoals beschreven in het boek van Tolkien. "Bij het oorspronkelijk beoogde tweeluik was de titel mogelijk geweest, maar aangezien Bilbo al 'There' in de 'Desolation of Smaug' is geweest, zijn we uitgekomen bij deze nieuwe titel."

De kans is volgens Jackson aanwezig dat de titel There and Back Again terugkeert bij een definitieve Blu-Ray/Dvd uitgave van de trilogie. Eerste krijgen we nog de verlengde versie van The Hobbit: The Desolation of Smaug met 25 minuten aan nieuwe beelden.

Verleden week verscheen al een eerste gerucht over de titelwijziging. Toen werd de titel The Hobbit: Into the Fire nog genoemd. Lees op Jacksons Facebook-pagina zijn complete statement.



NieuwsFilm

meest populair