POLL: Stephen King verfilmingen

Carrie, The Shining, It, Misery, The Shawshank Redemption, The Green Mile of The Mist? De keuze is aan jou!

Na Koningsnacht en -dag ploffen we vandaag neer op de bank. Uiteraard kun je gelijk afstemmen op een film als The Hangover, maar een goede film gebaseerd op één van de boeken van Stephen King, de koning van de horror, is natuurlijk ook geen verkeerde keuze. Daarom krijg je vandaag een POLL te verwerken waarin we kijken naar de vele verfilmingen van Kings geliefde horror-, maar ook dramaboeken.

De eerste van ruim honderd film- en televisieproducties gebaseerd op Stephen King-boeken staat op naam van regisseur Brian De Palma. In 1976 boekte hij een groot succes met de horrorfilm Carrie. Niet veel later vierde Stanley Kubrick successen met psychologische horrorfilm The Shining. Opvallend genoeg ontving Kubrick naast loftuitingen ook een nominatie voor een Razzie Award. In de jaren daarop volgden vele verfilmingen, waaronder Children of the Corn (1984), Stand by Me (1986), The Running Man (1987), It (1990) en Misery (1990).

De allergrootste successen werden uiteraard geboekt met The Shawshank Redemption (1994) en The Green Mile (1999). Vooral de film van regisseur Frank Darabont en met Tim Robbins en Morgan Freeman is zeer geliefd. Het staat immers met 1,2 miljoen stemmen op #1 in de IMDb top 250. Recente verfilmingen zijn het goed ontvangen The Mist (2007) en de remake Carrie (2013).

In onderstaande POLL zijn de sequels op titels als Children of the Corn, Carrie en Pet Sematary weggelaten. Tevens kijken we alleen naar de filmproducties. De tv-producties volgen vast nog een keer op serietotaal.nl. Succes met stemmen!



NieuwsFilm

meest populair