Steven Spielberg verfilmt Roald Dahls 'The BFG' ('De GVR')

Na alle geruchten van de laatste weken, lijkt de regisseur nu eindelijk zijn nieuwe project te hebben gekozen.

Een paar dagen geleden werd nog aangekondigd dat Steven Spielberg een Koude Oorlog-thriller zou willen maken met Tom Hanks, maar het lijkt erop dat dat project nog even moet wachten. Na andere potentiële projecten zoals Robopocalypse, Montezuma en The Kidnapping of Edgardo Mortara heeft Spielberg nu zijn ogen gericht op een verfilming van Roald Dahls The BFG (waarvan in 1989 al een animatiefilm werd gemaakt).

De plot van het boek The BFG/De GVR (Big Friendly Giant, Grote Vriendelijke Reus), dat in 1982 werd uitgegeven, luidt als volgt:

De GVR is geen normale allesverslindende reus. Nee, hij is juist vriendelijk en stuntelig. En dat is maar goed ook voor Sophie. Als ze 's nachts zou zijn meegenomen door de Vleeslapeter of een van de andere gemene reuzen, dan zou ze geëindigd zijn als ontbijt. Als Sophie van de GVR hoort dat de reuzen naar Engeland willen trekken om kinderen op te peuzelen, besluit ze dat ze de reuzen voor eens en altijd moet tegenhouden... met hulp van de GVR!

In 2012 liet producent Kathleen Kennedy al vallen dat het project gemaakt zou worden door Dreamworks. Het project was klaar om gemaakt te worden, maar er was indertijd nog geen regisseur ingehuurd.

Melissa Mathison (E.T.) schreef het script voor The BFG, waarmee het een soort reünie wordt voor Amblin Entertainment. Frank Marshall produceert en John Madden en Michael Siegel zullen fungeren als uitvoerend producenten.



NieuwsFilm

meest populair