Ben Kingsley naast Joseph Gordon-Levitt in ‘To Reach the Clouds’

Film van Robert Zemeckis over koorddanser Philippe Petit en diens wandeling tussen de twee World Trade Center-gebouwen.

Ben Kingsley, James Badge Dale en Charlotte Le Bon zijn in gesprek voor een plekje in de cast van To Reach the Clouds, de nieuwste film van regisseur Robert Zemeckis. Eerder dit jaar tekende Joseph Gordon-Levitt al voor de hoofdrol in de film over koorddanser Philippe Petit en diens poging over een koord te lopen tussen de twee gebouwen van het World Trade Center in New York in 1974. Mocht het drietal tekenen, dan spelen Kingsley, Dale en Le Bon respectievelijk Petits mentor, vriend en vriendin.

To Reach the Clouds, gebaseerd op de gelijknamige memoires van Petit, gaat over zijn beroemdste stunt: het lopen tussen de Twin Towers. In de ochtend van 7 augustus 1974 stapte Petit van de zuidelijke toren op een stalen kabel en liep ongeveer een uur tussen de twee gebouwen in. Zodra hij van de kabel afstapte werd Petit direct gearresteerd.

To Reach the Clouds moet een soort heistfilm gaan worden waarin is te zien hoe Petit en zijn vrienden de stunt voorbereiden zonder gepakt te worden. De opnames gaan deze zomer van start.

NieuwsFilm

meest populair