John McTiernan klaar voor tweede 'The Thomas Crown Affair'

En de titel luidt: Thomas Crown And The Missing Lioness.

Bram de Groot 29 april 2014 09:43 in Algemeen
Al in 2008 werd er gesproken over een vervolg op The Thomas Crown Affair uit 1999 en ook daarna bleven er geruchten over de sequel opduiken. Dit keer laat de oorspronkelijke regisseur John McTiernan, ook bekend van films als Die Hard (1988) en Predator (1987), weten dat hij er klaar voor is.

De regisseur zat afgelopen jaar vast in de gevangenis Yankton. Hij zat daar een straf uit vanwege het liegen tegenover de FBI in een afluisterzaak. In het jaar dat hij vast zat heeft hij werk gemaakt van het script voor de tweede The Thomas Crown Affair-film, die de titel Thomas Crown And The Missing Lioness moet gaan dragen.

“1100BC had Nebuchadnezzar twee leeuwenbeelden, een vrouwelijke en een mannelijke," aldus McTiernan tegenover Empire. "Alexander de Grote nam ze mee toen hij Perzië veroverde en vervolgens liet Mark Antony ze verschepen naar Rome. Toen Constantine ze daarna weer verplaatste naar Constantinople ging het ergens mis en verdween de leeuwin. De film gaat over het moment waarop het beeld weer opduikt tijdens een veiling."

Dat McTiernan zijn humor niet kwijtgeraakt is in de gevangenis, blijkt wel uit de toevoeging: Het is uiteraard bullshit, niets is daadwerkelijk gebeurd." Maar hij heeft er wel zin in: "“Het is echt een vermakelijk script. Ik hoop dat ik de kans krijg de film te maken."

Het is nog onduidelijk of hij Pierce Brosnan en Rene Russo wil herenigen voor het vervolg. Ook zou McTiernan werken aan een thriller met de titel Red Squad, waarin rollen weggelegd zouden moeten zijn voor Nicolas Cage en Colin Farrell.


NieuwsFilm