Reden achter uitstel 'Warcraft' onthuld

Het ligt aan de techniek en grote titels die uitkomen de komende twee jaar.

Oorspronkelijk zouden Star Wars: Episode VII en Warcraft het in december 2015 tegen elkaar opnemen. Toen besloot Legendary Pictures om Warcraft met enkele maanden uit te stellen, naar 2016. In een interview met CraveOnline vertelde Legendary CEO Thomas Tull waarom die beslissing genomen werd en wat er allemaal nog moet gebeuren met de film.

De post-productie van de film zal bijna twee jaar beslag nemen en dat is erg lang voor een film. ”Een deel van de reden is dat de datum goed moet zijn,” begon Tull. ”Zoals je misschien weet, is dat er de komende twee jaar veel grote titels uitkomen. We wilden zeker weten dat de film op een goed moment uitkomt.”

Maar er moet ook veel tijd gestoken worden in de post-productie. ”Er zijn een aantal scènes die Duncan Jones heeft opgenomen, die echt op het randje zitten. Je moet veel tijd nemen om die scènes precies goed te krijgen,” ging Tull verder.

”Tegen de tijd dat de opnames afgerond zijn, hebben ze minder dan twee jaar. Ze krijgen ongeveer twintig maanden, maar we willen echt onze tijd nemen en het goed maken. De technieken die gebruikt worden, zijn echt van de volgende generatie,” concludeerde de CEO.

Een synopsis is er nog niet van de film. Hoofdrolspeler Dominic Cooper vertelde recent in een interview dat de film ons een groep mensen laat zien die het opneemt tegen stammen. Ze verwoesten het milieu om zich heen en dat leidt tot vijandelijkheden met andere stammen. Naast Cooper spelen ook Ben Foster, Travis Fimmel, Paula Patton, Toby Kebbell en Rob Kazinsky rollen in de film.

Warcraft gaat op 19 maart 2016 in première.



NieuwsFilm

meest populair