Video

Trailer 'Jarhead 2: Field of Fire' (afrader)

Deze straight-to-dvd sequel op Sam Mendes' oorlogsfilm (2005) komt echt compleet uit het niets.

door Jan-Peter Rook op 09.05.2014 om 15:55 in Video
In 2005 kwam regisseur Sam Mendes met Jarhead, een uitstekende oorlogsfilm met Jake Gyllenhaal, Jamie Foxx en Peter Sarsgaard. Inmiddels zijn we negen jaar verder en staat ons een sequel te wachten. Jarhead 2: Field of Fire, een film van regisseur Don Michael Paul (Who's Your Caddy?, 2007), heeft op de titel na helemaal niets met de originele film te maken. Hieronder vind je de trailer.

De door de oorlog gedesillusioneerde korporaal Chris Merriman krijgt de leiding over een eenheid die de missie heeft meegekregen om een afgelegen kamp nabij Taliban-territorium te bevoorraden. Later blijkt dat ze een veel belangrijkere taak hebben: het helpen ontsnappen van een Afghaanse vrouw die wereldberoemd is geworden vanwege haar verzet tegen de Taliban. Zonder tanks en steun vanuit de lucht moeten Merriman en zijn mannen alles op alles zetten om de vrouw veilig het land uit te krijgen.

Hoofdrollen zijn er voor Jesse Garcia, Bokeem Woodbine, Esai Morales, Cole Hauser, Stephen Lang en Josh Kelly. Jarhead 2: Field of Fire komt op 19 augustus uit op Blu-ray en dvd.


14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Haha, het gaat niet eens over dezelfde oorlog. O+

Straka

Avatar

Iemand bij Universal kwam er achter dat ze nog een al tijden niet meer gebruikte "merknaam" hadden liggen.

benjamin

Avatar

Niet dezelfde oorlog en wellicht ook niet dezelfde sfeer: een sequel moet geen kopie zijn, maar dit is gewoon geen sequel maar iets dat een naam wil gebruiken. En zou het ook hier compensatie kunnen zijn voor het feit dat de eigenlijke prent niks te bieden heeft?

Frietgezicht

Avatar

Voor een afrader vind ik de trailer best meevallen.
Natuurlijk krijgt niemand hier een 'wow,dit mot ik zien'-gevoel bij en zal natuurlijk stuk minder zijn dan het sterke 1ste deel maar ziet er best leuk uit als tussendoortje.

Blockbuster

Avatar

Universal staat toch bekend om het uitmelken van oude successen op straight-to-dvd? Beethoven, Tremors, The Land Before Time, enz. FOX is er ook goed in (Wrong Turn, Dr. Dolittle, enz.). Tremors & Wrong Turn sequels zaten wel betere special effects in. T+)

dusk

Avatar

Moest de trademark vernieuwd worden ofzo? O+

Banned

Avatar

Wat een schande dit zeg! Dit ziet er lompe dwaze actie film uit. Iets was Jarhead absoluut niet was. Spijtig dat rommel als een titel van een goeie film nodig heeft om heeft op te leveren…

EdWood

Avatar

Toppunt van luie marketing en complete smakeloosheid om de titel Jarhead te gebruiken. En wat een vreselijk suffe trailer trouwens. What's next? Full Metal Jacket 2: Hoorah. Hilarisch slecht.

AlPac

Avatar

Blockbuster "Universal staat toch bekend om het uitmelken van oude successen op straight-to-dvd? Beethoven, Tremors, The Land Before Time, enz. FOX is er ook goed in (Wrong Turn, Dr. Dolittle, enz.). Tremors & Wrong Turn sequels zaten wel betere special effects in. T+)"


Inderdaad dit word al jaren gedaan, ik heb er persoonlijk geen problemen mee. Als je de films op voorhand al niets vind, dan kijk je er toch niet naar.

benjamin

Avatar

AlPac "Inderdaad dit word al jaren gedaan, ik heb er persoonlijk geen problemen mee. Als je de films op voorhand al niets vind, dan kijk je er toch niet naar."


Natuurlijk kijk je er dan niet naar, maar dan nog mag je opmerken dat dit belachelijk is - vooral dubbel storend dat zoals Banned al opmerkt dit er doorsnee actie uitziet en dus iets totaal anders dan het origineel.

Rem

Avatar

Jarhead gaat juist om het gebrek aan actie wat de militairen zo gek maakt. Uren training, perfecte opleiding tot soldaat, het grootste conflict waarbij voetsoldaten in actie komen voor Amerika sinds de afgang in Vietnam... en ze mogen helemaal niets doen met hun training. Goede oorlogsfilm, eerder een drama dan een actiefilm. In deel 2 heb ik in de trailer al meer actie gezien dan in de enige echte Jarhead. Het is dus duidelijk wat de makers willen.. schaamteloos cashen op de naam van dit.

StarLord

Avatar

Troep. Echt een afrader.

SilentF0rce

Avatar

Als deze film een andere titel had gehad, was het best oké geweest toch?

NieuwsFilm

meest populair