Michael Giacchino verzorgt muziek 'Jurassic World'

Hij gaat de oorspronkelijke score van John Williams eren.

Nu J.J. Abrams gebruik maakt van de kwaliteiten van John Williams om de muziek van Star Wars: Episode VII te verzorgen, heeft zijn Oscar-winnende partner Michael Giacchino de handen vrij voor een ander project. Tot dusverre werkten de twee regelmatig samen aan films en nu gaat Giacchino dus een ander project op zich nemen. Hij zal de muziek van Colin Trevorrows Jurassic World verzorgen.

”Mijn eerste stop-motion films als 9-jarige draaiden om verhalen waarin mensen en dinosaurussen samen vastzaten op verloren eilanden en verre planeten,” vertelde Giacchino. ”De eerste keer dat ik een score mocht componeren, was voor een door Steven Spielberg geproduceerd spel, gebaseerd op de film ‘The Lost World’. Dat was een van de eerste consolespellen die een eigen score had, compleet met orkest. Het is geweldig om nu de kans te krijgen aan deze nieuwe film te werken met regisseur Colin Trevorrow en de mijn reis rond dinosaurussen en film af te maken.”

En Trevorrow heeft er alle vertrouwen in dat Giacchino de oorspronkelijke muziek van John Williams zal eren. ”Michael Giacchino is een erg creatief muzikaal talent en een ware fan van ‘Jurassic Park’. Deze nieuwe score zal het werk van John Williams eren, maar tegelijk zorgen dat de film iets nieuws brengt naar de mensen die van dinosaurussen houden.”



NieuwsFilm

meest populair