Algemeen

Edgar Wright niet langer regisseur Marvels 'Ant-Man'

Creatieve meningsverschillen zijn de oorzaak van zijn vertrek.

door Zilko Tarici op 24.05.2014 om 13:47 in Algemeen
Gisteravond werd compleet onverwacht aangekondigd dat Edgar Wright niet langer Marvels Ant-Man zal regisseren. Wright werkte jarenlang aan het project, dus het zal voor zowel hemzelf als fans een behoorlijke teleurstelling zijn. De officiële verklaring van Marvel luidt als volgt:

Marvel en Edgar Wright hebben samen aangekondigd dat de wegen van de studio en de regisseur zich zullen scheiden wegens verschillen van mening over de visie van de film. De beslissing heeft geen invloed op de geplande releasedatum van 17 juli 2015. Een nieuwe regisseur zal spoedig worden aangekondigd.

De cast van de film, die bestaat uit o.a. Paul Rudd en Michael Douglas. Evangeline Lilly en [url=http://www.filmtotaal.nl/persoon.php?id=60188]Michael Peña[/url bijft daarbij ook onveranderd. Voor zover bekend zal ook het script van Wright en Joe Cornish gewoon gebruikt worden.

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Ik denk dat veel mensen uitkeken naar wat Wright zou doen met dit personage en z'n vertrek doet de verwachtingen voor deze prent direct dus wat dalen. Nog spijtiger is dat te vermoeden is dat die creatieve meningsverschillen wellicht inhouden dat Marvel wellicht hem niet echt z'n ding wou laten doen - ondanks het feit dat daarvan de verwachtingen wat kwamen - en dat dit dus kan betekenen dat de risico's in de toekomst van het universum toch beperkt zullen blijven.

M0vieFreak

Avatar

Ik keek er erg naar uit omdat Edgar Wright de regisseur was. Echt jammer! :'(

YOLO

Avatar

Jammer :'(

Brein8998

Avatar

G.v.d. Kut nieuws...

Steve-O

Avatar

Alhoewel ik het vertrouwen in het MCU al langer dan vandaag kwijt ben en eerlijk gezegd sowieso weinig verwachtte van de Ant-Man film vraag ik me toch echt af wat er toe heeft geleid dat Wright opstapte… Ik bedoel, hij is er al behoorlijk lang mee bezig en er waren al wat acteurs gecast, wat zou Marvel/Disney gedaan kunnen hebben dat Wright zo ver kreeg om ermee te stoppen!?

En daarbij is wel vaker gebleken dat teveel invloed van de studio averechts werkt voor het eindresultaat. Kijk maar naar Spider-Man 3 en Iron Man 2 bijvoorbeeld.

Ik vind het erg jammer dat het MCU nu zo'n super commerciële industrie is geworden dat alles volgens hun regels moet gaan en iedereen dan maar opzij geschoven kan worden om desbetreffende film dan toch uit te kunnen brengen. Ik denk dat Wright hier wel wat leuks mee had kunnen doen ook al had het niet mijn meeste interesse.

Timme

Avatar

Godsamme, Edgar Wright is een van mijn favo regisseurs nu kijk ik er minder naar uit .

theDarkKira

Avatar

FilmTotaal " Voor zover bekend zal ook het script van Wright en Joe Cornish gewoon gebruikt worden. "

Waarschijnlijk niet.
Volgens bronnen van latino-review zijn zowel Edgar Wright als Joe Cornish opgestapt, nadat Marvel en nieuwe versie van hun oorspronkelijke script heeft laten schrijven, waarin beide zich niet konden vinden.

benjamin

Avatar

theDarkKira " Waarschijnlijk niet.
Volgens bronnen van latino-review zijn zowel Edgar Wright als Joe Cornish opgestapt, nadat Marvel en nieuwe versie van hun oorspronkelijke script heeft laten schrijven, waarin beide zich niet konden vinden."


Dit moet echt een recordtijd zijn waarin verwachtingen nu getemperd of zelfs gekelderd zijn. En de meeste reacties zijn trouwens teleurgesteld: flauwe zet dus van Marvel - als je iemand met talent inschakelt moet je dat gebruiken en niet proberen z'n werk te herschrijven.

Frietgezicht

Avatar

Nu krijg je een regisseur waar die bobo's van de studio hun vuist lekker diep in zijn reet steken en roeren en zwaaien zodat hun filmpje gemaakt wordt.

theDarkKira

Avatar

benjamin "Dit moet echt een recordtijd zijn waarin verwachtingen nu getemperd of zelfs gekelderd zijn. En de meeste reacties zijn trouwens teleurgesteld: flauwe zet dus van Marvel - als je iemand met talent inschakelt moet je dat gebruiken en niet proberen z'n werk te herschrijven."


Het is een groot risico wat Marvel neemt.
Als de film straks ook maar een beetje gaat tegenvallen, zullen zij de schuld krijgen en komt er een flinke deuk in de start van hun fase 3.

De andere kant is dat Marvel tot nu toe verschillende keren risico's hebben genomen en dat deze strategie ze geen windeieren heeft gelegd.

Ik ben een grote fan van alle Edgar Wright films en vind het erg jammer dat we zijn versie nooit te zien zullen krijgen.

Dat gezegd hebbende; het is echt afwachten hoe alles verder gaat ontwikkelen.
Er zijn tal van probleemproducties geweest, waarin vaker wisselingen van de wacht plaatsvonden en uiteindelijk zeer gewaardeerde klassiekers hebben opgeleverd:
Gone With The Wind, Spartacus, The Incredibles, enz.

Maar evengoed jammer.

Hogader

Avatar

Een film met de gedachte: "Oh, daar kijken we naar uit" veranderd nu in 1 klap naar: "Ohja die komt ook nog een keer, nja als er neits anders is."

Slechte zet van Marvel!

Decepticon

Avatar

theDarkKira "De andere kant is dat Marvel tot nu toe verschillende keren risico's hebben genomen en dat deze strategie ze geen windeieren heeft gelegd."
Jep en dat is het punt ook, ik denk dat dit een gevalletje "Iron Man 3" is.
Die is wisselvallig ontvangen, door de comic fans en diegenen die wat van verhalen en personages weten, gruwelijk slecht, daar is genoeg over gezegd.

En ik denk dat Marvel dat gewoon niet weer wil, dat het verhaal wat te ver van de comics af ligt of wat dingen teveel veranderd zijn door Wright en Cornish, zoals Black en pearce met Iron Man 3 deden.

Maar wat geklaag direct van iedereen, jeez, cal down. Wright is een goede regisseur en het is (misschien) jammer dat hij hem niet meer maakt, maar er zijn meer goede regisseurs. Ook regisseurs die begrijpen wat de studio wil en wat de fans willen zien, die weten dat je sommige fans geen totaal andere aspecten moet voorschotelen. Het kan best nog een goede film worden.
Gewoon afwachten wat er gaat gebeuren, de nieuwe regisseur zal snel gekozen moeten worden, want ze hebben niet zo heel veel tijd meer om hem te maken, als hij direct na Avengers 2 moet uitkomen.

benjamin

Avatar

Decepticon "En ik denk dat Marvel dat gewoon niet weer wil, dat het verhaal wat te ver van de comics af ligt of wat dingen teveel veranderd zijn door Wright en Cornish, zoals Black en pearce met Iron Man 3 deden.

Maar wat geklaag direct van iedereen, jeez, cal down. Wright is een goede regisseur en het is (misschien) jammer dat hij hem niet meer maakt, maar er zijn meer goede regisseurs. Ook regisseurs die begrijpen wat de studio wil en wat de fans willen zien, die weten dat je sommige fans geen totaal andere aspecten moet voorschotelen. Het kan best nog een goede film worden."


Een goede film misschien wel, maar ik zie nog altijd geen enkel scenario waarin een mogelijk uitstekende film inruilen voor gewoon een goede film geen achteruitgang is. En wat dat risico betreft: de vorige keer dat Cornish en Wright het scenario schreven van de verfilming van een stripverhaal, was het resultaat er één met veel respect ervoor dat zeker trouw bleef aan de geest en personages van het origineel.

Dat er bepaalde mensen niet kunnen leven met de gedachte dat bronmateriaal niet heilig is en er wijzigingen mogelijk zijn, is bijzonder spijtig, maar zolang die groep een minderheid is, zou het ronduit belachelijk en een spijtige zaak zijn dat de grote meerderheid dan maar heel goede films worden ontzegd voor die mensen.

Olrik

Avatar

Zeer jammer dat Edgar Wright niet langer meer de regisseur van Ant-Man zal zijn.
Heb er genoten van films van hem zoals Hot Fuzz en The World's End en verheugde me dus erg om deze film die jammer genoeg niet bij zijn andere films kan worden toegevoegd.
Erg jammer... :N

aspers

Avatar

Not good.... Not good at all.... :N

Hancock

Avatar

Pfff jammer hoor!

Sleepkills

Avatar

Daar wordt Ant-Man echt wel een hééél stuk minder interessant van!

Nielsgibby10

Avatar

Als brett ratner em nu krijgt dan reis ik af naar LA en dan ga ik hem bekogelen

YOLO

Avatar

Decepticon "Jep en dat is het punt ook, ik denk dat dit een gevalletje "Iron Man 3" is.
Die is wisselvallig ontvangen, door de comic fans en diegenen die wat van verhalen en personages weten, gruwelijk slecht, daar is genoeg over gezegd."
Maar Captain America: The Winter Soldier is ook een risicoproject geweest. Als je kijkt naar de c.v.'s naar de gebroeders Russo, dan waren ze ook niet ideaal voor Captain America. En juist die film pakte juist wel goed uit en liet zien dat MCU een andere kant is opgegaan.

Prometheus69

Avatar

Ach, dit gebeurt toch regelmatig. Dat wil niet zeggen dat de film dan slecht of minder wordt. Met de al genoemde Iron Man 3 heeft Thor The Dark World nog veel meer problemen gekend met aanstelling van de regisseur.

Uiteindelijk zijn het wel aardige films geworden. Het is natuurlijk makkelijk om bij een film die een beetje tegenvalt, om de vervangende regisseur daarvan de schuld te geven. Maar je hebt nooit de garantie dat de oorspronkelijke regisseur het beter gedaan zou hebben, want dat weet je gewoonweg niet.

benjamin

Avatar

Prometheus69 "Het is natuurlijk makkelijk om bij een film die een beetje tegenvalt, om de vervangende regisseur daarvan de schuld te geven."


Dat is natuurlijk waar, maar dit is wel een lichtjes andere situatie. Hier heb je iemand die al bewezen heeft zeker wat waard te zijn die aan de kant wordt geschoven omdat de studio naar een bord met statistieken heeft gekeken en besloten had dat het een risico werd. En als we alles op veilig moeten doen en volgens de regeltjes, kan het misschien aanvaardbaar zijn, maar de echt goede films komen van talentvolle mensen die hun ding doen.

Prometheus69

Avatar

benjamin "Ja, maar daar gaat het hier niet over: bij die andere voorbeelden werd niet eerst een al geprezen regisseur aan de kant gezet omdat men hem niet de vrijheid wou geven een goede film te maken."


Ja, dat klopt. Maar we weten de vervangende regisseur nog niet, dus dan kan je er eigenlijk nog weinig over zeggen. Bovendien weten we ook niet wat specifiek het geschil was tussen Edgar Wright en de studio.

Ja, het gaat over creatieve vrijheid, maar we weten nog niet welke veranderingen hij wilde aanbrengen in het verhaal. Misschien zouden de veranderingen een enorme positieve impuls voor de film betekent hebben, maar zou het niet meer goed in het MCU gepast hebben. Het is nu gewoon speculeren, want we weten de ware reden nog niet.

benjamin "En als we alles op veilig moeten doen en volgens de regeltjes, kan het misschien aanvaardbaar zijn, maar de echt goede films komen van talentvolle mensen die hun ding doen."


Ja, daar ben ik het helemaal mee eens. De meest succesvolle films zijn vaak de films met de minste bemoeienissen van de studio.

Ed Crane

Avatar

LAAAAAME!

Di$ney is miljarden aan het binnenharken en dan degene van wie de Ant-Man visie nu wel grotendeels wordt overgenomen wegwerken om niet alleen $$$ met zijn ideeën binnen te harken maar te proberen nog eens meer $$$ binnen te scheppen. Een beetje frisheid kan Marvel wel gebruiken. Het leek een beetje de goeie kant op te gaan met Cap2 en nu weer dit. Geef die muis eens een schop :(

Bilbo

Avatar

De enige echte reden dat ik echt naar deze film uitkeek. Spijtig...

NieuwsFilm

meest populair