FilmFacts: 'Maleficent'

Alles wat je moet weten over deze nieuwe film.

Komende donderdag komt de film Maleficent uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 29 mei in première.

Maleficent


Duur: 97 minutenGenres Actie, Avontuur, FamilieBudget: 180 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieRobert StrombergScenario Linda Woolverton, John Lee Hancock e.a.Angelina Jolie MaleficentJuno Temple ThistletwitBrenton Thwaites Prince PhillipElle Fanning Princess AuroraSharlto Copley Stefan
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Maleficent is een prachtige jonge vrouw met een oprecht hart, die een idyllische jeugd heeft in een vreedzaam en bosrijk koninkrijk, tot op een dag een leger binnenvalt en de harmonie van het land in gevaar brengt. Maleficent wordt de vurigste beschermer van het land, maar wanneer ze uiteindelijk meedogenloos wordt verraden begint haar oprechte hart in steen te veranderen. Maleficent is uit op wraak en moet het in een heftige strijd opnemen tegen de opvolger van de binnenvallende koning, met als gevolg dat ze een vloek uitspreekt over zijn pasgeboren dochter Aurora. Maar wanneer het meisje opgroeit, realiseert Maleficent zich dat Aurora de sleutel is tot vrede in het koninkrijk, en misschien ook wel tot haar eigen ware geluk.

Live-action sprookjes

Met het gigantische succes van Alice in Wonderland (2010) kreegt Disney de smaak te pakken wat betreft het maken van live action sprookjes. Drie jaar later kwam bijvoorbeeld Oz The Great and Powerful uit en dit jaar is het de beurt aan Maleficent. Daar houdt het echter niet op.

De komende jaren kunnen we nog veel meer van dit soort films verwachten. Eerst is het de beurt aan Cinderella, dat geregisseerd wordt door Kenneth Branagh. En ook werkt Disney aan een live action film van Beauty and the Beast. Het scenario hiervan wordt geschreven door Joe Ahearne en het is de bedoeling dat de film een duistere versie wordt van de klassieke Disney-animatiefilm. Wanneer deze live-action film uitkomt weten we nog niet.

Verder komt er in 2016 nog een vervolg op Alice in Wonderland: Through the Looking Glass en is er een vervolg in ontwikkeling op Oz The Great and Powerful. Disney heeft dus nog genoeg live action sprookjes voor ons in petto de komende jaren.

Box office voorspelling

Disney heeft gigantisch veel vertrouwen in deze film. Sterker nog, Angelina Jolie werd dankzij haar gigantische salaris voor deze film nog de best verdienende actrice van 2013. De verwachting is dat het Amerikaanse openingsweekend van de film mooi is: 61 miljoen dollar moet er binnengesleept worden.

Verder zal daar later nog meer aan toegevoegd worden, waarmee de film volgens experts uit zal komen op een totaal van 191 miljoen dollar in de Verenigde Staten. Wat de film in de rest van de wereld doet, is moeilijk te voorspellen. We gokken op een totale opbrengst van zeshonderd miljoen dollar.

Eerste reacties

Helaas zijn er nog maar weinig reacties van recensenten bekend. Enkele reacties wijzen op een duister sprookje, met gewelddadige veldslagen. De eerste recensies moeten echter nog vrijgegeven worden en dus is het gissen naar wat recensenten vinden. In oktober 2013 lazen we nog een eerste reactie op de film van Peter Sciretta van SlashFilm.

Volgens hem lieten de eerste beelden toen "een typisch Disney sprookje zien dat tot leven is gekomen. Goed spul." En daarmee moeten we het doen. Althans, tot woensdag, want dan zullen de eerste recensies online verschijnen.

Trivia

De castleden van de film zijn gekozen omdat ze op een bepaalde manier leken op de personages uit de oorspronkelijke film uit 1959. De film heeft het grootste budget ooit voor een debuterend regisseur. De film wordt precies 55 jaar na het origineel uit '59 uitgebracht.

•


•

•


De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
online surveys



NieuwsFilm

meest populair