Algemeen

Regisseur onthult belangrijke details 'Jurassic World'

Colin Trevorrow vertelt zéér uitgebreid over de film.

door Jim Pedd op 29.05.2014 om 15:39 in Algemeen
In een zeer uitgebreid interview over Jurassic World, onthulde regisseur Colin Trevorrow belangrijke details over zijn film. Daarmee probeert hij naar eigen zeggen wat geruchten die de afgelopen maanden en weken online verschenen recht te zetten. Mocht je niet teveel willen weten over de film, dan waarschuwen we bij deze voor spoilers.

”Jurassic World speelt zich af op een volledig functioneel park op Isla Nublar,” bevestigde Trevorrow allereerst. ”Er komen elke dag meer dan 20,000 bezoekers. Die komen aan via een veerboot vanuit Costa Rica. Er zijn elementen van een natuurreservaat, safari, een dierentuin en een pretpark. Er is een luxe resort met hotels, restaurants, een levendig nachtleven en een golfbaan. En er zijn dinosaurussen. Echte. Je kunt er dichter bij komen dan je ooit voorgesteld had. Het is de realisering van John Hammonds droom en ik geloof dat je daar heen zou willen gaan.”

Vervolgens vertelde de regisseur dat de film zich 22 jaar na de gebeurtenissen in Jurassic Park afspeelt. Het scenario probeert twee thema’s te integreren: economische hebzucht en de relatie van de mens met moderne technologie. ”We zijn een beetje gevoelloos geworden voor de wetenschappelijke wonderen om ons heen. We zien zoveel als vanzelfsprekend. Maar wat als, ondanks eerder rampen, ze een nieuw natuurreservaat gebouwd hebben, waar je dinosaurussen kunt zien wandelen… en wat als mensen er niet meer zo om denken? We stelden ons een tiener voor die zijn vriendin aan het sms’en was terwijl hij met zijn rug naar een T-Rex achter glas stond. Voor ons vangt dat beeld veel van hoe het publiek over films denkt. ‘We hebben CG dino’s gezien. Wat heb je nog meer te bieden?’ En dat zie je volgend jaar.”

Verder corrigeerde de regisseur nog een recent internetgerucht dat er ‘goede’ dinosaurussen spelen in de film. ”Er is niet zoiets als goede en slechte dinosaurussen,” aldus Trevorrow. ”Er zijn jagers en prooidieren. De T-Rex in Jurassic Park nam mensenlevens en redde die. Niemand zag haar als goed of kwaad. Deze film handelt over onze relatie met dieren, hoe we reageren op de bedreiging die ze op ons voortbestaan vormen. We jagen op ze, sluiten ze op in dierentuinen en bewonderen hen van veraf. Chris Pratts personage doet onderzoek naar het gedrag van raptors. Ze worden niet getraind en kunnen geen trucjes doen. Hij probeert uit te zoeken wat de grenzen zijn van de relatie tussen deze erg intelligente wezens en mensen.”

En er zijn nieuwe dinosaurussen te zien in de film. ”De genetici van het park hebben een volledig nieuwe dinosaurus gemaakt. De gaten in haar DNA zijn ingevuld met die van andere soorten, zoals dat in de eerste film gebeurde met kikker-DNA. Deze creatie is echt een bedrijfsidee. Ze wilden iets groters, lawaaierigers en iets met meer tanden. En dat hebben ze gekregen.”

Wil je meer lezen, verwijzen we je door naar Slashfilm.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Havoc

Avatar

Klinkt goed.

Goov25

Avatar

Idd. Nice.

Decepticon

Avatar

Ik vind dit ook heel goed klinken.

Bluemeister

Avatar

Dit heeft de potentie om de film van 2015 te worden!

Secret1994goesFilm

Avatar

Film van 2015? Zo makkelijk kan je dat echt niet zeggen hoor!
Maar het is wel goed dat ze er dieper over nagedacht hebben Smiley face

Ereptile

Avatar

Dus als ik het goed begrijp hebben ze de normale dinosaurussen rondlopen in de parken, zoals in de eerste Jurassic Park. EN een dinosaurus gemaakt van meerdere soorten dino's...

Over dat tweede ben ik een beetje skeptisch maar ik wacht het maar af. Al ben ik blij dat er geen "goede" of "kwade" dino's zijn. Het moet geen Dinotopia ofzo worden...

Olrik

Avatar

Over het tweede deel van de nieuwe de toekomstige delen van Jurassic Park ben ik een beetje sceptisch, maar het eerste deel klinkt erg goed.
We gaan het zien! Smiley face

Sand

Avatar

Idd, het eerste deel klinkt goed, dat over de nieuwe soort is een 'no go' in mijn ogen..

Totalmovie

Avatar

Dus we krijgen een dino met 2 koppen te zien in plaats van 1 kop.

KeesjeNL

Avatar

Totalmovie "Dus we krijgen een dino met 2 koppen te zien in plaats van 1 kop."

afbeelding
"We stelden ons een tiener voor die zijn vriendin aan het sms’en was terwijl hij met zijn rug naar een T-Rex achter glas stond."

Dus het zou leuk zijn als er een scene komt, waaarin zo'n verwaand kut-tienertje (zo eentje die onlangs een trap kreeg van een treinconducteur) een selfie probeert te maken met een aanstormende T-rex achter hem, en het jochie vergeet dat de (glazen?) kooi niet meer beveiligd is:E.

MovieThom

Avatar

KeesjeNL "
Dus het zou leuk zijn als er een scene komt, waaarin zo'n verwaand kut-tienertje (zo eentje die onlangs een trap kreeg van een treinconducteur) een selfie probeert te maken met een aanstormende T-rex achter hem, en het jochie vergeet dat de (glazen?) kooi niet meer beveiligd is:E."


Yes Please! Voor de verandering mag er nu eens een keer wat kindergrut opgepeuzeld worden:E

Spijker2

Avatar

Ja, en baby's!

Spijker2

Avatar

Er komt een scene in waar een enorme apatosaurus(?) een glas kapot maakt en waar een soort T-Rex in een gracht springt. Een soort Apenheul/Bokito-achtig iets dus...

NieuwsFilm

meest populair