James Mangold in onderhandelingen voor biopic over Joe Namath

Een beroemd en bijzonder Amerikaans footballer.

James Mangold, die ons films als The Wolverine en Walk the Line bracht, gaat mogelijk een biopic over Joe Namath, een beroemde New Yorkse quarterback regisseren. Volgens THR is hij in vroege onderhandelingen om de film voor Fox 2000 te regisseren. Verder wordt het scenario van de film geschreven door Michael Brandt en Derek Haas.

Details over het plot van de film zijn schaars. Het leven van Namath zal echter genoeg materiaal bieden om op te teren. Hij is een van de meest charismatische en geliefde figuren uit de New Yorkse sportwereld. Hij groeide op in Beaver Falls, Pennsylvania en speelde voor de universiteit van Alamaba onder coach Paul ‘Bear’ Bryant. In de jaren zestig en zeventig speelde hij professioneel football, voor de New York Jets.

Maar het zijn niet alleen zijn skills waarom Namath bekend is, het is eerder zijn kleurrijke persoonlijkheid. Zo droeg hij bontjassen aan de zijlijnen van het veld en wist hij vele vrouwen te versieren op de feesten waar hij een vaste gast was.

Het is niet de eerste keer dat Mangold probeert een film over Namath te maken. Eerder deed hij dat in 2010, maar dat mocht toen niet lukken.

NieuwsFilm

meest populair