The Wolverine (2013)

The hero. The fugitive. The warrior. The survivor. The legend.

In het chronologisch meest recente X-Men-avontuur probeert de getroebleerde Wolverine met zichzelf en het verleden in het reine te komen.
play

6,5 details

  • 126 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Australië
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Japan

In de volgende X-Men spin-off komt Logan (Jackman) tegenover zijn ultieme vijand te staan in een gevecht op leven en dood dat hem voor altijd zal veranderen. Voor het eerst in zijn leven is hij kwetsbaar en worden zijn fysieke en emotionele grenzen op de proef gesteld. Daarbij zullen zijn klauwen kruisen met Samoeraistaal.

Alt titel
The Wolverine 3D
Regie
James Mangold
Cast
Hugh Jackman, Famke Janssen, Hiroyuki Sanada, Will Yun Lee, Brian Tee, Tao Okamoto, Rila Fukushima, Hal Yamanouchi, Svetlana Khodchenkova, Ken Yamamura, Nobuaki Kakuda, Qyoko Kudo, Seiji Funamoto, Nobutaka Aoyagi, Shinji Ikefuji.
Budget
$ 120.000.000
Opbrengst
$ 415.440.673
Release
25.07.2013
Release NL
25.07.2013
Release DVD
19.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: James Mangold | Cast: Hugh Jackman (Logan/Wolverine), Rila Fukushima (Yukio), Tao Okamoto (Mariko), Hal Yamanouchi (Yashida), Famke Janssen (Jean Grey), Svetlana Khodchenkova (Viper), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2013

Zeven jaar geleden sloot actieregisseur Brett Ratner de X-Men-trilogie toch wat teleurstellend af met The Last Stand. Stripboer Marvel besloot het daarna over een andere boeg te gooien en zich aan een serie prequels en spin-offs te wagen die zich voornamelijk op individuele leden van de Xavier-clan richtten. Wolverine was het eerst aan de beurt, maar zorgde in 2009 eveneens voor een fikse domper. De plannen voor een Magneto-film werden dus voorlopig maar in de ijskast gezet. Het kwam pas echt weer goed met de mutanten toen het geslaagde First Class verscheen, waarop we volgend jaar een vervolg mogen verwachten. Marvel is echter nog niet klaar met de populaire Wolverine en huurde na het vertrek van Darren Aronofsky Walk the Line-regisseur James Mangold in voor een vervolg, dat eigenlijk geen vervolg mag heten. Chronologisch volgt het verwarrend getitelde The Wolverine namelijk op de gebeurtenissen van The Last Stand, waarin mutant Logan alias Wolverine single door het leven moet.

We vernamen al in Wolverine dat Logan al een paar eeuwen mee gaat en dat hij door de dood van zijn vader kennis maakte met zijn eigen verborgen gaven. Die hele riedel hoeft dus niet meer herhaald te worden. Mangold veronderstelt dat je dat allemaal wel weet en opent met een spectaculaire en bovenal explosieve proloog in het Nagasaki van 1945. Het is een voorbode voor de rest van dit superheldenepos dat zich nagenoeg helemaal in het hedendaagse Japan afspeelt. Logan worstelt met de dood van zijn geliefde Jean Grey waarin hij zelf een flinke klauw heeft gehad. Een mysterieuze roodharige Japanse dame weet Logan over te halen om handjes te schudden met haar baas annex vaderfiguur, de rijke magnaat Yashida die op het punt staat zijn bedrijf over te dragen aan kleindochter Mariko. De doodzieke Yashida heeft heel wat te danken aan Wolverine en biedt hem aan zijn sterfelijkheid te ruilen voor Logans onsterfelijkheid en zelfhelende vermogen.

videotrailers & clips

alle artikelen (92)

The Wolverine Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Uitstekende film met een overtuigende Hugh Jackman in de rol van Wolverine. Voldoende actie en redel......"

pmw84

"...[quote=UnknowB](Al dat ik The Origins ietsje beter vond omdat het the origins is + het verhaal perso......"

Glennekeeeee

"...[quote=pmw84] Ik ben zo erg benieuwd hoe de volgende deel gaat worden en hoe zij Wolverine in volgen......"

The Wolverine

acties