Recensie

The Wolverine (2013)

In het chronologisch meest recente X-Men-avontuur probeert de getroebleerde Wolverine met zichzelf en het verleden in het reine te komen.

door Arjan Welles om 20:26 in RECENSIES
The Wolverine poster
Regie: James Mangold | Cast: Hugh Jackman (Logan/Wolverine), Rila Fukushima (Yukio), Tao Okamoto (Mariko), Hal Yamanouchi (Yashida), Famke Janssen (Jean Grey), Svetlana Khodchenkova (Viper), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2013

Zeven jaar geleden sloot actieregisseur Brett Ratner de X-Men-trilogie toch wat teleurstellend af met The Last Stand. Stripboer Marvel besloot het daarna over een andere boeg te gooien en zich aan een serie prequels en spin-offs te wagen die zich voornamelijk op individuele leden van de Xavier-clan richtten. Wolverine was het eerst aan de beurt, maar zorgde in 2009 eveneens voor een fikse domper. De plannen voor een Magneto-film werden dus voorlopig maar in de ijskast gezet. Het kwam pas echt weer goed met de mutanten toen het geslaagde First Class verscheen, waarop we volgend jaar een vervolg mogen verwachten. Marvel is echter nog niet klaar met de populaire Wolverine en huurde na het vertrek van Darren Aronofsky Walk the Line-regisseur James Mangold in voor een vervolg, dat eigenlijk geen vervolg mag heten. Chronologisch volgt het verwarrend getitelde The Wolverine namelijk op de gebeurtenissen van The Last Stand, waarin mutant Logan alias Wolverine single door het leven moet.

We vernamen al in Wolverine dat Logan al een paar eeuwen mee gaat en dat hij door de dood van zijn vader kennis maakte met zijn eigen verborgen gaven. Die hele riedel hoeft dus niet meer herhaald te worden. Mangold veronderstelt dat je dat allemaal wel weet en opent met een spectaculaire en bovenal explosieve proloog in het Nagasaki van 1945. Het is een voorbode voor de rest van dit superheldenepos dat zich nagenoeg helemaal in het hedendaagse Japan afspeelt. Logan worstelt met de dood van zijn geliefde Jean Grey waarin hij zelf een flinke klauw heeft gehad. Een mysterieuze roodharige Japanse dame weet Logan over te halen om handjes te schudden met haar baas annex vaderfiguur, de rijke magnaat Yashida die op het punt staat zijn bedrijf over te dragen aan kleindochter Mariko. De doodzieke Yashida heeft heel wat te danken aan Wolverine en biedt hem aan zijn sterfelijkheid te ruilen voor Logans onsterfelijkheid en zelfhelende vermogen.

Binnen de kortste keren zit Logan tot over zijn oren in een Japanse familievete en heeft hij gedonder met de Japanse maffia. Het grootste mankement van dit tweede Wolverine-avontuur is dat het superheldengehalte op een laag pitje wordt gezet. Logan houdt zich liever bezig met het verwerken van de dood van Jean, die om de haverklap, maar met bijzonder weinig nut zijn slaap komt verstoren. Bovendien raakt de mutant zijn gaven voor een deel kwijt en doemt de vraag op die ook al in begin jaren tachtig in Superman II en recentelijker in Iron Man 3 werd uitgespit: hoeveel superheld ben je nog als je krachten het laten afweten? The Wolverine moet het ook nog eens stellen met een uiterst magere dosis mutanten die de titelfiguur terzijde kunnen staan of juist kunnen tegenwerken.

Mangold trekt veel te veel tijd uit voordat de actie uit de opening wordt opgevolgd door naar meer smakend spektakel. Een schietpartij op een begrafenis gooit de pit er na veel oeverloos gezwets en getreuzel weer een beetje in. Maar dan nog gedraagt Wolverine zich meer als een actieheld met trekjes van James Bond dan als een mutant met ongekende krachten. Hoogtepunt naast een wederom voortreffelijke Jackman is een knokpartij op het dak van de pijlsnelle Shinkansen hogesnelheidstrein. The Wolverine werd onder meer geschreven door Christopher McQuarrie, toch de man achter The Usual Suspects. Zijn evenwichtige schrijfstijl pakt dit keer, al dan niet door toedoen van zijn medescenaristen, een stuk minder geslaagd uit. De scènes met Neerlands trots Famke Jansen voegen helemaal niets toe. Logans innerlijke worstelingen houden de boel eigenlijk alleen maar op en zullend de liefhebbers van gelikte actie een rotzorg zijn.

The Wolverine is als zesde verfilming van het X-Men-universum een vreemde eend in de bijt. Mangold probeert wat heerlijk onbekommerd vermaak had kunnen worden te rechtvaardigen met een misplaatste karakteruitwerking. Haaks hierop staat Wolverines onrealistische tegenstander die zelfs als de tijd dringt nog wel even tijd vindt om een spannend pakje aan te trekken. Na de proloog moeten we ons door saaie kost heen worstelen. Pas op de trein komt de vaart er een beetje in. De finale, met een overdaad aan speciale effecten, is echter twijfelachtig.

60 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThinkTwoTimes

Avatar

Velen vonden 'the last stand' slecht maar ik niet. Daarom ga ik zeker naar deze film kijken. Goede of slechte reviews.

Banned

Avatar

Vorige films waren leuk deze zal niet veel anders zijn. Dit kijk ik thuis wel...

Glennekeeeee

Avatar

Waarom moet de film enkel gelikt vermaak zijn? Ik bedoel als dat zo is, zoals origins dan pakt dat ook niet altijd goed uit dus vind ik het net goed dat ze iets anders proberen. En blijkbaar zien ze dat in Amerika ook zo want daar heb ik al een 4x gelezen dat ze het de beste superhero-movie vinden van 2013 net omdat het er geen lijkt.

Nu of de film op zich dan goed is zal ik volgend weekend wel in de bios zien

Glennekeeeee

Avatar

ThinkTwoTimes "Velen vonden 'the last stand' slecht maar ik niet. Daarom ga ik zeker naar deze film kijken. Goede of slechte reviews."


Ik vond die ook niet slecht hoor, maar als apotheose had hij toch veel minder te vertellen dan de vorige delen maar ik vond hem ook zeker niet slecht

bobocad

Avatar

Niet geheel onbelangrijk.

A little into the credits there is a scene.....die met Days of Future Past te maken heeft.

http://aftercredits.com/2013/07/wolverine-the-2013/

Hiermee sluit The Wolverine goed aan op Days of Future Past.

jaime91

Avatar

Bij het lezen van deze review moest ik ontzettend aan dit interview denken. Hugh Jackman zegt hier namelijk best wat interessante dingen waar ik het wel mee eens ben.Het probleem met Origins was o.a. dat er teveel mutanten inzaten en het bijna een opzichzelfstaande X-men film was ipv een Wolverine film. Ditmaal pakken ze het dus heel anders aan door de film echt om het personage The Wolverine te laten draaien, en of ze dat nou goed of niet goed gedaan hebben kan ik nog niet zeggen. Ik vind het vooralsnog wel een logische, slimmere en betere keuze. De titel heet namelijk niet voor niets The Wolverine, en ze doen dan misschien iets wat een paar maanden terug nog bij Iron Man 3 gedaan werd, en voor die film was het ook al vele malen eerder gedaan ik vind dat vooralsnog niet heel erg.

Bij een personage als The Wolverine is dat eigenlijk vrij logisch dat hij gaat twijfelen aan zijn onsterfelijkheid als hij uiteindelijk gedwongen wordt zijn grote liefde om het leven te brengen. En tsja jammer dat de film dan niet bommetjevol zit met actie wat je misschien zou verwachten, maar een iets andere aanpak vind ik persoonlijk niet heel erg. Ik denk dat ik deze wel een kans ga geven in de bios.

FilmMaster

Avatar

3sterren had ik verwacht.

JamesBond

Avatar

jaime91 "Bij een personage als The Wolverine is dat eigenlijk vrij logisch dat hij gaat twijfelen aan zijn onsterfelijkheid als hij uiteindelijk gedwongen wordt zijn grote liefde om het leven te brengen. En tsja jammer dat de film dan niet bommetjevol zit met actie wat je misschien zou verwachten, maar een iets andere aanpak vind ik persoonlijk niet heel erg. Ik denk dat ik deze wel een kans ga geven in de bios."


Jaime, zou fijn zijn als je niet spoilert Smiley face

Secret1994goesFilm

Avatar

Mmm :S hopelijk zal het niet storend zijn... dat hij meer 007 is i p v Wolverine...

jaime91

Avatar

JamesBond "Jaime, zou fijn zijn als je niet spoilert Smiley face"

Huh hoezo spoiler ik? Ik heb de film ook nog niet gezien, ik zeg alleen wat er ook in de recensie vermeld staat en wat al lang bekend was.

JamesBond

Avatar

jaime91 "Huh hoezo spoiler ik? Ik heb de film ook nog niet gezien, ik zeg alleen wat er ook in de recensie vermeld staat en wat al lang bekend was."


Ik had nergens gelezen dat zijn grote liefde moet vermoorden dus dat is voor mij een kleine spoiler. Maar, ik neem je niks kwalijk hoor Smiley face

IDBnl

Avatar

Dus om in het verhaal te komen moet ik eerst weer even The Last Stand kijken? Of moet ik Wolverine (die echt langs me heen is gegaan destijds) ook nog maar even een keer zien?

Ereptile

Avatar

Het lijkt me toch een leuke film! Smiley face Binnenkort zal k deze film dus in de bios zien.

Ereptile

Avatar

JamesBond "Ik had nergens gelezen dat zijn grote liefde moet vermoorden dus dat is voor mij een kleine spoiler. Maar, ik neem je niks kwalijk hoor Smiley face"


Hij bedoel wat er is gebeurd in X-Men 3. En dat staat, nogal grappig, wel in de recensie vermeld ;)

JamesBond

Avatar

Ereptile "Hij bedoel wat er is gebeurd in X-Men 3. En dat staat, nogal grappig, wel in de recensie vermeld ;)"


Oh, vandaar :P Ja, ik heb niks met die X-Men personages, maar deze film leek mij best goed, dus vandaar dat ik dacht dat het in deze film gebeurde Smiley face

jaime91

Avatar

Ereptile "Hij bedoel wat er is gebeurd in X-Men 3. En dat staat, nogal grappig, wel in de recensie vermeld ;)"

Hahaha inderdaad ja. Ik dacht al. :P

jpleon

Avatar

JamesBond "Oh, vandaar :P Ja, ik heb niks met die X-Men personages, maar deze film leek mij best goed, dus vandaar dat ik dacht dat het in deze film gebeurde Smiley face"


Dit is opzich een alleen staande film. Maar ik geef je wel als tip mee kijk de x-men reeks. Ze zijn zeer vermakelijk, vooral deel 1 en 2. 3 is iets minder maar ik genoot er als nog van. Wolverine orgins story, tjah ik hou er wel van. Ondanks het hier en daar beter kon.

Maar deze film speelt na x-men:last stand af (deel 3). In deel 3 heeft die inderdaad zijn grote liefde moeten vermoorden. :( En deze Wolverine heeft after credits die weer leiden naar X-men: Days of future past. Dat is deel 2 van de prequel story. Deel 1 is X-men:first class

Lekker verwarrend allemaal. xD

Volgorde;

X-men origins: Wolverine
X-men: first class
X-men: days of future past
X-men 1
X-men 2
x-men 3 Last stand
The Wolverine
X-men: days of future past

Days of future past, post ik twee keer omdat die na first class afspeelt en na The Wolverine. Tijdreizen ;)

JamesBond

Avatar

jpleon "Dit is opzich een alleen staande film. Maar ik geef je wel als tip mee kijk de x-men reeks. Ze zijn zeer vermakelijk, vooral deel 1 en 2. 3 is iets minder maar ik genoot er als nog van. Wolverine orgins story, tjah ik hou er wel van. Ondanks het hier en daar beter kon.

Maar deze film speelt na x-men:last stand af (deel 3). In deel 3 heeft die inderdaad zijn grote liefde moeten vermoorden. :( En deze Wolverine heeft after credits die weer leiden naar X-men: Days of future past. Dat is deel 2 van de prequel story. Deel 1 is X-men:first class

Lekker verwarrend allemaal. xD

Volgorde;

X-men origins: Wolverine
X-men: first class
X-men: days of future past
X-men 1
X-men 2
x-men 3 Last stand
The Wolverine
X-men: days of future past

Days of future past, post ik twee keer omdat die na first class afspeelt en na The Wolverine. Tijdreizen ;)"


Ja, zoiets had ik al meegekregen :D Ik ga ze vast nog wel een keertje kijken! Bedankt de info, in elk geval! Smiley face

Moviemagic

Avatar

ThinkTwoTimes "Velen vonden 'the last stand' slecht maar ik niet. Daarom ga ik zeker naar deze film kijken. Goede of slechte reviews."


Ik vind ze alle drie super. The last stand was een mooie afsluiter.

Steve-O

Avatar

Ik ga hiervoor niet naar de bios, ik wacht wel op de blu-ray. Maar wat X-Men Days of Future Past betreft.. Daar ben ik pas echt benieuwd naar!

Solid

Avatar

Had toch 3.5 verwacht...

WesleyK

Avatar

Was een prima film.
Wat de recensist had, had ik een beetje andersom.
Te weinig dialoog (met inhoud iig) en te veel actie.
Wel goede actie en het was dan ook een zeer vermakelijke film.

Banned

Avatar

Komen er nu nog X-Men films aan in de nabije toekomst ? Buiten Days of Future Past.

Serafijn

Avatar

Glennekeeeee "Waarom moet de film enkel gelikt vermaak zijn? "
Precies!

Wat ik uit de recensie lees is dat het te veel karakterstudie is met rustige stukken en te weinig actie. Dat het geen onbekommerd vermaak is geworden. Uhm... dat is wellicht ook de bedoeling geweest met deze film? Denk je dat ze anders allereerst Arronofsky aangetrokken hadden als regisseur omdat ze een dikke actie film wilde hebben? :D Lijkt me niet.

Ik denk dat het helemaal niet de bedoeling was een gilm met gelikt vermaak te maken. Of het uiteindelik gelukt is met een mooie karakterstudie film, DAT weet ik niet want ik heb 'm niet gezien, maar deze recensie slaat imho de plank een beetje mis.

B@chelor

Avatar

De trailers vond ik wel okay, maar gaven mij nooit het gevoel deze film te gaan zien. De recensies zijn overigens wel positief (en schijnt beter te zijn dan Origins) en geven de film een voldoende. Ik ga de film wel checken in de bios, niet alleen omdat ik een PUC heb, maar omdat Hugh Jackman Wolverine is.

Decepticon

Avatar

bobocad "Niet geheel onbelangrijk.

A little into the credits there is a scene.....die met Days of Future Past te maken heeft.

http://aftercredits.com/2013/07/wolverine-the-2013/

Hiermee sluit The Wolverine goed aan op Days of Future Past."
Haha, serieus, wordt dat niet vermeld in de recensie?? :? Weird.

Angelater

Avatar

IDBnl "Dus om in het verhaal te komen moet ik eerst weer even The Last Stand kijken? Of moet ik Wolverine (die echt langs me heen is gegaan destijds) ook nog maar even een keer zien?"


Origins mag je helemaal vergeten; deze film staat op zichzelf. Het enige wat je even in je hoofd moet knopen is (X-Men: The Last Stand spoiler) dat Wolverine Jean (zijn geliefde) heeft gedood, omdat ze niet meer te stoppen was. Je zou opzicht deze film gewoon kunnen kijken, maar ik ga er vanuit dat ze het één en ander nog wel herhalen.

Feya13

Avatar

Ik vond het een zeer vermakelijke film!
(ok ik ben een vrouw en tja die wolverine ziet er toch wel jummie uit:~;))

Maar daarnaast werd er door het vele terug kijken naar vroeger een goed verhaal neergezet.
Ik vond net dat dit deel minder actie had dan in vorige delen, maar precies genoeg om het verhaal te complimenteren.
Ook dat Jean er steeds in terug komt en waar de after credits dan weer op inspeelt
Mis vooral de After Credits niet!

Al met al een heerlijke popcornfilm die je zeker in 3D in de bioscoop moet gaan kijken!

Ereptile

Avatar

K vond het een toffe film Smiley face De opening is inderdaad best cool.
Af en toe mis je de actie wel, maar de actie die in de film zit, is wel super! :D En de Silver Samurai is wel echt een dreiging voor Wolverine, en ik was aangenaam verrast daardoor.

Hugh Jackman is gewoon Wolverine, en doet het zeker niet verkeerd in de film. En ook de andere acteurs zetten een goede prestatie neer. Dat maakt hun personages ook best interessant Smiley face

Er word veel Japans in gepraat, waar ik best blij mee ben. Het speelt zich af in Japan, dus als ze alleen maar engels zouden spreken, dan zou dat echt niet kloppen.

Het verhaal vond ik wel heel cool. Af en toe wel een beetje voorspelbaar, maar zeker wel geslaagd. En al is The Wolverine een standalone film, er worden toch redelijk wat links gelegd naar de vorige films. Zelfs Kayla (van Origins) word even gehoord.

En halverwege de credits is er inderdaad nog een scene die mij in ieder geval al enorm laat uitkijken naar de volgende X-Men film. NIET WEGGAAN DUS!!!

Ik vind The Wolverine een aanrader! Smiley face

Expendable

Avatar

Ben erg benieuwd naar deze! Morgen maar even checken in bios!

Pedrobear

Avatar

Ik begrijp er helemaal niets meer van.

SPOILER ALERT!!!!

SPOILER ALERT!!!!

SPOILER ALERT!!!!

In de after credit scene zien we de oude Xavier en Magneto waar ze het wellicht over de Sentinels hebben (dat zou wreed zijn). Maar de volgende X-Men film gaat toch over de jonge X-MEN leden???? Waarom zou de film zich in het heden moeten afspelen dan want het is bevestigd dat het om de jonge x-men leden gaat, waar Xavier dus nog jong was.

Ereptile

Avatar

Pedrobear "Ik begrijp er helemaal niets meer van.

SPOILER ALERT!!!!

SPOILER ALERT!!!!

SPOILER ALERT!!!!

In de after credit scene zien we de oude Xavier en Magneto waar ze het wellicht over de Sentinels hebben (dat zou wreed zijn). Maar de volgende X-Men film gaat toch over de jonge X-MEN leden????
Waarom zou de film zich in het heden moeten afspelen dan want het is bevestigd dat het om de jonge x-men leden gaat, waar Xavier dus nog jong was."


Days of Future Past speelt zich in twee verschillende tijden af:
"It takes place about ten years, give or take, after X-Men 3; and in the past it takes place about ten years after First Class,"
bron

De volgende X-Men film gaat over zowel de jonge leden, als de oude Smiley face Het is op SDCC bevestigd dat Wolverine degene is die terug gaat in de tijd. Dus we zien de oude en jonge versies van bijv. Xavier en Magneto terug in Days Of Future Past Smiley face

PKP

Avatar

Vanavond gezien. Heb mij enorm vermaakt.
Wat ik wel jammer vond:

In de trailer zie je een gevecht met de ninja's met daarop volgend een explosie. Dit zat dus niet in de film!

Verder was de after-credits enorm tof.

Angelater

Avatar

PKP "In de trailer zie je een gevecht met de ninja's met daarop volgend een explosie. Dit zat dus niet in de film!"


Ha! Dat viel mij ook op na de film. Niet dat ik een Michael Bay-fan ben of zo, maar dat miste ik wel. Blijkbaar zal dat bij de 12 uitgeknipte minuten zitten.

Decepticon

Avatar

Ereptile "K vond het een toffe film Smiley face De opening is inderdaad best cool.
Af en toe mis je de actie wel, maar de actie die in de film zit, is wel super! :D En de Silver Samurai is wel echt een dreiging voor Wolverine, en ik was aangenaam verrast daardoor.

Hugh Jackman is gewoon Wolverine, en doet het zeker niet verkeerd in de film. En ook de andere acteurs zetten een goede prestatie neer. Dat maakt hun personages ook best interessant Smiley face

Er word veel Japans in gepraat, waar ik best blij mee ben. Het speelt zich af in Japan, dus als ze alleen maar engels zouden spreken, dan zou dat echt niet kloppen.

Het verhaal vond ik wel heel cool. Af en toe wel een beetje voorspelbaar, maar zeker wel geslaagd. En al is The Wolverine een standalone film, er worden toch redelijk wat links gelegd naar de vorige films. Zelfs Kayla (van Origins) word even gehoord.

En halverwege de credits is er inderdaad nog een scene die mij in ieder geval al enorm laat uitkijken naar de volgende X-Men film. NIET WEGGAAN DUS!!!

Ik vind The Wolverine een aanrader! Smiley face"
Ik sluit me helemaal bij jou aan, ik heb de film precies zo ervaren als jou.
Ook je genoemde spoiler was me opgevallen, toch mooi dat ze dit soort linken leggen.
Ik vind de Silver Samurai ook erg gaaf gedaan en bedacht. Het is een andere versie dan in de comics en we zijn op een goede manier misleid, wie de Silver Samurai was. Want ik dacht altijd dat Harada de Silver Samurai was.
Maar ik was op gegeven niet verrast meer, want halverwege het gevecht dacht ik ineens, verrek, straks zit die oude Yashida in dat pak.
Wat PKP's spoiler betreft, dat vind ik ook jammer. Hebben ze zo'n grote set van een Japans dorp gebouwd en dan vecht hij maar heel eventjes met die ninja's en laten ze die explosie weg. Jammer, maar dat hopelijk wel op de blu-ray staan, die zeker weten in de collectie komt.

En ik ben heel benieuwd straks in X-Men Days of Future Past, of en hoe Wolverine zijn adamantium klauwen weer terug krijgt in de toekomstscenes.
Dat was een goede teaser!

Ereptile

Avatar

Decepticon "Ik sluit me helemaal bij jou aan, ik heb de film precies zo ervaren als jou.
Ook je genoemde spoiler was me opgevallen, toch mooi dat ze dit soort linken leggen.
Ik vind de Silver Samurai ook erg gaaf gedaan en bedacht. Het is een andere versie dan in de comics en we zijn op een goede manier misleid, wie de Silver Samurai was. Want ik dacht altijd dat Harada de Silver Samurai was.
Maar ik was op gegeven niet verrast meer, want halverwege het gevecht dacht ik ineens, verrek, straks zit die oude Yashida in dat pak.
Wat PKP's spoiler betreft, dat vind ik ook jammer. Hebben ze zo'n grote set van een Japans dorp gebouwd en dan vecht hij maar heel eventjes met die ninja's en laten ze die explosie weg. Jammer, maar dat hopelijk wel op de blu-ray staan, die zeker weten in de collectie komt.

En ik ben heel benieuwd straks in X-Men Days of Future Past, of en hoe Wolverine zijn adamantium klauwen weer terug krijgt in de toekomstscenes.
Dat was een goede teaser!"


Er werd gezegd dat de verlengde versie ook een stuk bloederiger zal zijn. Dus hopelijk zien we inderdaad wat meer.

Zelf heb ik deze serie van de comics niet gelezen, en was ik dus ook niet bekend met al deze personages. Maar vanaf het moment dat Viper Wolverine beet, wist ik dat de oude Yashida niet echt dood zou gaan. Al dacht ik niet dat hij de Samurai was. En de onthulling van de manier waarop Wolverine's healing factor werd onderdrukt, met die kleine dingen vond ik zeker wel tof gedaan.

En ook in het gevecht tussen Wolverine en de Silver Samurai vond ik super. Ik had NOOIT kunnen bedenken dan Wolverine z'n adamantium klauwen zou kwijtraken door hem. En ik ben ook erg benieuwd naar Days of Future Past Smiley face.

Decepticon

Avatar

Ereptile "Er werd gezegd dat de verlengde versie ook een stuk bloederiger zal zijn. Dus hopelijk zien we inderdaad wat meer.

Zelf heb ik deze serie van de comics niet gelezen, en was ik dus ook niet bekend met al deze personages. Maar vanaf het moment dat Viper Wolverine beet, wist ik dat de oude Yashida niet echt dood zou gaan. Al dacht ik niet dat hij de Samurai was. En de onthulling van de manier waarop Wolverine's healing factor werd onderdrukt, met die kleine dingen vond ik zeker wel tof gedaan.

En ook in het gevecht tussen Wolverine en de Silver Samurai vond ik super. Ik had NOOIT kunnen bedenken dan Wolverine z'n adamantium klauwen zou kwijtraken door hem. En ik ben ook erg benieuwd naar Days of Future Past Smiley face."
Ja, die onthulling met die kleine dingen, vind ik ook heel tof gedaan. Ik dacht eventueel ook nog aan dat de kogels waarmee ze hem mee beschoten, misschien adamantium kogels waren.
Maar ik had ook nooit gedacht dat Wolverine zijn klauwen zo kwijt KON raken, omdat ze van adamantium zijn.
En ik ben erg blij om te zien dat dan in de film mogelijk was door het electrisch geladen katana zwaard, dat was gruwelijk vet gemaakt en ik ben blij dat ze dat er in hebben verwerkt.
En de main baddie is geen mutant, zoals in de comics, maar deze verandering/twist, is veel beter uitgewerkt dan die van The Mandarin in Iron Man 3. We werden ook nooit op het verkeerde been gezet door de trailer.

Dat er zo goed als geen andere mutanten aanwezig zijn, vind ik een pluspunt. Het gaat tenslotte ook om het Silver Samurai verhaal. Veel andere mutanten zijn niet nodig.
Tuurlijk willen we altijd graag veel verschillende mutanten zien, maar dan krijg je zoals Origins, meer een X-Men film, dan een Wolverine film.
Ik hoop btw dat Yukio ook in DOFP van de partij is, die zwaardgevechten van haar, zijn fantastisch om te zien! Maar dat zal vast niet gebeuren, ze is ook maar een 'zwakke' mutant.

pmw84

Avatar

Ik heb deze film gisteren in de bios gezien. Wat ben ik toch blij dat ik vorige deel niet in de bios heb gezien. Wolverin Origins is gewoon SUPER SLECHTE X-MEN ooit. Alles wat fout kon gaan hebben ze in die film verwerkt.

Maar wat is de nieuwe deel THE WOLVERINE toch goed. Ik heb letterlijk genoten van de film, Hugh Jackman is zeker op zijn best in deze film en wat heeft deze man toch hard getraind haha. In deel 1 van X-Men was die nog zo mager en mini pini lol.

De film begint met een dikke actie in Japan en het verloopt daarna hard aan toe. Enige minpunt van deze film is dat er meer gepraat wordt dan acties, maar idd de gemaakte actie scenes zijn superieur !!! Het verhaal is erg goed in elkaar gezet, ook al vind ik het wel een beetje jammer dat zij niet door zijn gegaan waar Origins is gebleven, maar goed daar hebben vast en zeker een reden voor.

Ik ben met de recenssie van deze film 100% oneens dat Wolverine als 007 wordt neergezet. Hij is nog altijd opzoek naar zijn verleden en om daar achter te komen moet je natuurlijk veel puzzelen en reizen en ervaring opdoen. En dat hebben ze in deze film heel goed bewezen vind ik.

Voor de liefhebbers, als jullie de film in de bios gaan bekijken BLIJF NOG EVEN ZITTEN. Want er is een bonus stukje, en juist dat stukje maakt de film AF !!!!

Ik ben zo erg benieuwd hoe de volgende deel gaat worden en hoe zij Wolverine in volgende standalone gaan neerzetten (indien die gaat komen).


Mijn favoriete superhelden films tot nu toe zijn:

1. Man of Steel (verrrrrre uit de beste tot nu toe)
2. The Wolverine
3. G.I. Joe: Retaliation


100. Iron Man 3 (ik vond hem persoonlijk erg teleurstellend, ik heb geen enkele moment vermaakt vergeleken met de eerste 2 delen, hier en daar was die "grappig")

Secret1994goesFilm

Avatar

pmw84 "

Mijn favoriete superhelden films tot nu toe zijn:

1. Man of Steel (verrrrrre uit de beste tot nu toe)
2. The Wolverine
3. G.I. Joe: Retaliation


100. Iron Man 3 (ik vond hem persoonlijk erg teleurstellend, ik heb geen enkele moment vermaakt vergeleken met de eerste 2 delen, hier en daar was die "grappig")"

Speciale top 3 heb je daar ;) maar smaken verschillen ;)
Man Of Steel was goed... maar dan is The Dark Knight serie toch beter.
En GI JOE 2 was leuk, maar niet zo heel goed uitgewerkt Smiley face
Maar ik zou zelf geen top 3 kunnen geven denk ik :P

Totalmovie

Avatar

Al heb ik genoten van X-men origine met Wolverine. Ik geef deze film ook een kans.
Ik vind beide kanten leuk. Aan de ene kant hou ik wel van veel mutants en veel actie. Aan de andere kant vind ik een film met meer diepgang en minder actie ook heel goed.

SneakyV

Avatar

Kan iemand mij vertellen of The Wolverine zijn healing powers voor of na de adamantium upgrade kreeg. Ik dacht zelf altijd ervoor. Nu mijn probleem: In de film wil die oude asian gast zijn adamantium hebben, omdat hij zelf niet dood wil en die healing krachten daarin zitten?? Maar als Wolverine die krachten al had voor die adamantium upgrade, heeft die oude asian dude toch niks aan zijn adamantium???

Ereptile

Avatar

SneakyV "Kan iemand mij vertellen of The Wolverine zijn healing powers voor of na de adamantium upgrade kreeg. Ik dacht zelf altijd ervoor. Nu mijn probleem: In de film wil die oude asian gast zijn adamantium hebben, omdat hij zelf niet dood wil en die healing krachten daarin zitten?? Maar als Wolverine die krachten al had voor die adamantium upgrade, heeft die oude asian dude toch niks aan zijn adamantium??? "


Hij had die healer power al voordat hij Adamantium kreeg.In de film wilde die oude man vanaf het begin al Wolverine's healing power hebben. De theorie is ,volgens mij, dat de mutant healing power in de botten zit van Wolverine. En de klauwen afhakken is de enige manier om bij het bot in de klauwen te komen.

SneakyV

Avatar

Ereptile "Hij had die healer power al voordat hij Adamantium kreeg.In de film wilde die oude man vanaf het begin al Wolverine's healing power hebben. De theorie is ,volgens mij, dat de mutant healing power in de botten zit van Wolverine. En de klauwen afhakken is de enige manier om bij het bot in de klauwen te komen."


Ok bedankt! Dat er nog bot in de klauwen zat wist ik niet. Weet ik gelijk wat ik zag, nadat de klauwen afgehakt waren.

Serafijn

Avatar

Hoewel geen extreme topfilm (aantal onlogische zaken en niet geheel marvel-trouw, en geen stan lee cameo :P ) vond ik de film toch flink vermakelijk en zeker 15x beter dan de vorige Wolverine, die ze dan ook gewoon heerlijk negeren.

Totalmovie

Avatar

Zo ik ga eerst afwassen en dan The Wolverine zien vanavond :P
Ik ben erg nieuwsgierig geworden na de meeste positieve reacties hier in filmtotaal.

Asperientje

Avatar

Een recensie die het helemaal bij het verkeerde eind heeft. De scenes met Famke Janssen waren sterk en gaf The Wolverine meer gevoel. Dat er minder actie in zit is juist beter, want origins had daar te veel van. Meer karakterstudie en dat vind ik juist geweldig. De karakters zijn het belangrijkste van een film, niet de actie. Minder mutanten is juist beter want door de overdaad van mutanten werd origins verpest.
Ik vond de actie sterk en er was niet te weinig van en niet te veel van. Dat je gaat zeiken over te weinig actie of mutanten vind ik maar erg raar. Wil je weer een origins?

benjamin

Avatar

Asperientje "Een recensie die het helemaal bij het verkeerde eind heeft."


Hoe kan een mening nu compleet fout zijn? Door niet letterlijk bij de jouwe aan te sluiten?

Asperientje

Avatar

benjamin "Hoe kan een mening nu compleet fout zijn? Door niet letterlijk bij de jouwe aan te sluiten?"


Alles is mijn mening over wat ik zeg. Ik ben het niet eens met velen dingen die er gezegd worden in de recensie. Het enige waar ik - en ik geef toe - iets verkeerds heb gezegd is de een-na-laatste zin. Ik heb de film gisteren gezien en alles wat de recensent zegt (zijn mening) lijkt er op alsof hij meer richting een nieuwe origins film wilt. En ik geef mijn mening dat deze recensie het helemaal bij het verkeerde eind heeft.

benjamin

Avatar

Asperientje "En ik geef mijn mening dat deze recensie het helemaal bij het verkeerde eind heeft."


Het bij het verkeerde eind hebben komt neer op fout zijn. Iemand kan een andere mening hebben dan jij, maar dat hoeft niet per se betekenen dat die persoon een foute mening heeft.

Asperientje

Avatar

benjamin "Het bij het verkeerde eind hebben komt neer op fout zijn. Iemand kan een andere mening hebben dan jij, maar dat hoeft niet per se betekenen dat die persoon een foute mening heeft."


Ik geloof dat ik mag zeggen dat ik het oneens ben op vele aspecten van de recensie waardoor ik vind dat hij het niet bij het goede eind heeft. Je kan het opvatten alsof ik zijn mening niet respecteer (wat ik wel doe) en ik heb gezegd waar ik het mee oneens ben en dat zijn zeer belangrijke aspecten van de film. En omdat mijn mening is dat ik het cruciale dingen vind ik dat de recensent het bij het verkeerde eind heeft.

benjamin

Avatar

Asperientje "Ik geloof dat ik mag zeggen dat ik het oneens ben op vele aspecten van de recensie waardoor ik vind dat hij het niet bij het goede eind heeft. Je kan het opvatten alsof ik zijn mening niet respecteer (wat ik wel doe) en ik heb gezegd waar ik het mee oneens ben en dat zijn zeer belangrijke aspecten van de film. En omdat mijn mening is dat ik het cruciale dingen vind ik dat de recensent het bij het verkeerde eind heeft."


Dit hoeft niet ingewikkelder te worden dan nodig. Jij hebt jouw mening, de recensent de zijne, geen van de twee is verkeerd. Vond alleen die woordkeuze 'bij het verkeerde eind' wat vreemd.

Asperientje

Avatar

benjamin "Dit hoeft niet ingewikkelder te worden dan nodig. Jij hebt jouw mening, de recensent de zijne, geen van de twee is verkeerd. Vond alleen die woordkeuze 'bij het verkeerde eind' wat vreemd."


Misschien had ik dat beter moeten verwoorden. Ik bedoelde ermee te zeggen dat ik het niet mee eens ben met zijn recensie. Dat was netter geweest. Ik ben in ieder geval blij dat je mij er op wees en dat ik beter zal nadenken over hoe ik mijn mening over wil dragen. Geen sarcasme hier trouwens;)

Totalmovie

Avatar

Gezien en ik heb er wel degelijk van genoten. Waarom ? De film heeft een rustige opbouw, wat meer diepgang geeft. Klopt wel dat de Japanners minder gezichtsuitdrukking hebben dan dat we hier gewend zijn in de Westerse samenleving. Daardoor lijkt de film in het geheel erg saai. Het is de sfeer die nu ook een grote rol speelt. Persoonlijk stoor ik me helemaal niet aan de manier hoe de Japanners zich gedragen, wat voor de meesten blijkbaar wel zo is.
Het verhaal is juist wel goed. En de gevechtsscenes zijn ook goed. Wolverine geeft geen onoverwinnelijk of onverslaanbaar gevoel. Het is juist de zwakke kant van hem, die hem zo sterk maakt in de film.
En volgens mij is dat ook de bedoeling geweest van de makers van The Wolverine.

centr1no

Avatar

benjamin "Hoe kan een mening nu compleet fout zijn? Door niet letterlijk bij de jouwe aan te sluiten?"


De mening gaat niet in op wat er is maar op wat er had moeten zijn volgens de recensent en de film voldeed duidelijk niet aan de verwachting.
Aan de hand daarvan zeggen dat bepaalde drama scenes overbodig zijn en dat er niet genoeg actie in zit is complete kolder.
De dramatische scenes zitten er voor een reden in en de actie is gedoseerd zoals bedoeld was door de makers.
Mangold probeert wat heerlijk onbekommerd vermaak had kunnen worden te rechtvaardigen met een misplaatste karakteruitwerking.
Dit hele stuk in de laatste alinea geeft aan dat de recensent de intentie van de film (en oorspronkelijk van Stan Lee) niet heeft begrepen of niet heeft willen begrijpen.
Dat e.e.a. niet naar de smaak van de recensent was of vinden dat bepaalde dingen niet goed uitgevoerd waren is iets heel anders dan bijvoorbeeld zeggen dat er in de film Alien te weinig aliens zaten en het veel te lang duurt voor je er één te zien krijgt.

benjamin

Avatar

centr1no "
Mangold probeert wat heerlijk onbekommerd vermaak had kunnen worden te rechtvaardigen met een misplaatste karakteruitwerking.
Dit hele stuk in de laatste alinea geeft aan dat de recensent de intentie van de film (en oorspronkelijk van Stan Lee) niet heeft begrepen of niet heeft willen begrijpen.
"


Recensenten beoordelen geen intenties, maar films. En als er dan staat dat bepaalde scènes geen toegevoegde waarde hebben en het verhaal ophouden, slaat dat op wat ze in de ogen van de recensent doen, niet op wat ze zouden moeten doen.

centr1no

Avatar

benjamin "Recensenten beoordelen geen intenties, maar films. En als er dan staat dat bepaalde scènes geen toegevoegde waarde hebben en het verhaal ophouden, slaat dat op wat ze in de ogen van de recensent doen, niet op wat ze zouden moeten doen."


De opmerkingen zijn niet gebaseerd op de film maar op wat de recensent van de film had verwacht en dus niet realistisch.
Overdreven voorbeeld:
Je besteld in een restaurant de soep van de dag en je krijgt tomatensoep.
Vervolgens ga je klagen dat er te veel tomaten en te weinig champignons in je champignonsoep zitten.

benjamin

Avatar

centr1no "De opmerkingen zijn niet gebaseerd op de film maar op wat de recensent van de film had verwacht en dus niet realistisch.
"


Dan lees jij een andere recensie. Ik lees bijvoorbeeld dat de scènes met Jean weinig toevoegen aan de film wat wel degelijk gebaseerd is op de film.

centr1no

Avatar

benjamin "Dan lees jij een andere recensie. Ik lees bijvoorbeeld dat de scènes met Jean weinig toevoegen aan de film wat wel degelijk gebaseerd is op de film."


De scenes met Jean Grey voegen wel degelijk wat toe in de film zoals hij is. Maar de recensent beoordeelt de film alsof het een domme aktiefilm is en dan zijn die scenes inderdaad overbodig.
De recensent maakt keer op keer duidelijk dat hij alleen maar aktie wil zien. Zie ook deze zin:
Logans innerlijke worstelingen houden de boel eigenlijk alleen maar op en zullend de liefhebbers van gelikte actie een rotzorg zijn.
Het komt op hetzelfde neer als zeggen dat dat langdradige ruimtegedoe in 2001: A Space Odyssey de boel alleen maar op houd en zal de liefhebbers van horror een rotzorg zijn.
Of over Léon dat alle scenes met die plant overbodig zijn.
Het zijn idiote opmerkingen omdat de genoemde dingen onderdeel zijn van de film zoals hij hoort te zijn.

Wolverine's innerlijke strubbelingen maken deel uit van het verhaal. Als je dat niet doorhebt of leuk vindt en naar de bioscoop gaat voor 'onbekommerd vermaak' zoals de recensent het zelf zegt dan wordt je teleurgesteld.
Maar het is volstrekt idioot dan te verkondigen dat scenes overbodig en belangrijke delen in het verhaal langdradig zijn omdat je alleen maar actie had willen zien.

benjamin

Avatar

centr1no "Maar het is volstrekt idioot dan te verkondigen dat scenes overbodig en belangrijke delen in het verhaal langdradig zijn omdat je alleen maar actie had willen zien."


Maar jij concludeert dat alleen de aanwezigheid van die scènes wordt beoordeeld en niet de uitwerking ervan. En dat lijkt mij wat overdreven..

BruceWayne

Avatar

Gisteravond de film gezien. Alles wat geschreven is in acht genomen,
ik vond hem GEWELDIG !!
Alleen het einde van de film begrijp ik niet.
Logan heeft zijn healing powers, zijn adamantium skelet maar zijn klauwen zijn nu van bot omdat hij de adamantium klauwen kwijt is geraakt?

The Wolverine

acties