'Independence Day' vervolg krijgt nieuwe scenarist

Een relatief onbekende moet het nog eens doorwerken.

Het lijkt erop dat het vervolg op Roland Emmerichs Independence Day nog niet helemaal af is. De regisseur en producent Dean Devlin schreven een eerste versie van het scenario, waarna James Vanderbilt het geheel nog eens doornam. Nu blijkt dat het werk nog eens doorgenomen wordt door Carter Blanchart, terwijl Emmerich snel nog een nieuwe film opneemt.

Emmerich werkt aan de regie van de relatief kleine film Stonewall, terwijl hij ook voorbereidingen treft voor de opnames van Independence Day Forever. Blanchard is heeft veel projecten waar hij aan werkt. Zo schrijft hij een scenario gebaseerd op Mark Millars Kindergarten Heroes en schreef hij een scenario gebaseerd op het spel Spy Hunter. Verder verkocht hij onlangs ook nog de rechten op zijn specscript Glimmer.

Wat het werk van Blanchard precies in zal houden met betrekking tot dit scenario is niet bekend. Mogelijk wordt het verhaal substantieel veranderd, maar het zou net zo goed kunnen dat hij het enkel wat bij hoeft te schaven.

Er is nog weinig bekend over de film. Volgens Emmerich speelt deze zich twintig jaar na de gebeurtenissen in het origineel af en volgen we de nu volwassen kinderen van de oorspronkelijke personages. Will Smith komt niet terug, maar Bill Pullman waarschijnlijk wel.

Het is nog niet bekend wanneer de productie van start moet gaan.



NieuwsFilm

meest populair