FilmFacts: '22 Jump Street'

Alles wat je moet weten over deze nieuwe film.

Komende donderdag komt de film 22 Jump Street uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze nieuwe rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 5 juni in première.

22 Jump Street


Duur: 112 minutenGenres Actie, Komedie, MisdaadBudget: onbekend
...
...
...

Cast & Crew:
RegiePhil Lord, Chris MillerScenario Michael Bacall, Oren Uziel e.a.Channing Tatum JenkoJonah Hill SchmidtPeter Stormare The GhostWyatt Russell ZookAmber Stevens Maya
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
De agenten Jenko (Tatum) en Schmidt (Hill) gaan opnieuw undercover als de broers Doug en Brad McQuaid. Ze moeten als eerstejaars studenten op de universiteit proberen uit te zoeken wie er achter de nieuwe drugssensatie zit genaamd WHYPHY. Jenko wordt al snel omarmd door het populaire American football team en Schmidt probeert de nerdy art-scene te infiltreren. Als blijkt dat de twee agenten hele andere ideeën hebben over hoe ze het beste de zaak op kunnen lossen komt hun vriendschap onder druk te staan.

Achtergrond

De dag na de release van 21 Jump Street in 2012 kondigde studio Sony Pictures aan dat er een vervolg zou komen. Vrij snel al had de studio iedereen die aan het origineel meewerkte weten te strikken voor dit vervolg en zodoende kon de productie snel van start gaan. Nu is het dus eindelijk zo ver en komt de film uit!

Box office voorspelling

Er wordt veel verwacht van deze vervolgfilm. Het origineel, 21 Jump Street, haalde in de Verenigde Staen nog 36,3 miljoen dollar op in zijn openingsweekend en kwam daar in totaal uit op een opbrengst van 138 miljoen dollar. De voorspelling is dat dit vervolg in elk geval in de Verenigde Staten meer op gaat brengen, vooral door de sterrenkracht van hoofdrolspelers Channing Tatum en Jonah Hill. Voorspeld wordt dat in het openingsweekend ditmaal 48 miljoen dollar opgebracht wordt en de teller in totaal eindigt op 143 miljoen dollar.

Wat de film in Nederland gaat doen, zal nog interessant worden. 21 Jump Street beleefde in Nederland een prima openingsweek voor een comedy: 342.501 euro werd er opgehaald. De teller stokte na acht weken op een totale recette van 1.550.950 euro. De verwachting is dat het vervolg het minstens net zo goed al gaan doen.

Eerste reacties

Er zijn nog geen eerste recensies binnen van deze vervolgfilm. Gezien het feit dat de grote namen voor deze film allemaal terug zijn, lijkt de kans groot dat het wel goed zit. Wederom bedachten Jonah Hill en Michael Bacall het verhaal en werkte Bacall mee aan het scenario. En natuurlijk keerden ook regisseurs Lord en Miller terug, die tot nu toe geen enkele slecht ontvangen film maakten.

Trivia

De films zijn gebaseerd op een televisieserie van FOX, die tussen april 1987 en april 1991 te zien was. Omdat ze bezig waren met The Lego Movie, konden regisseurs Lord en Miller het scenario niet nog even onder handen nemen, wat ze bij het origineel wel deden.

•


•




NieuwsFilm

meest populair