Algemeen

Sigourney Weaver wil vijfde 'Alien'-film

Ze vindt dat het verhaal van Ripley nog niet helemaal verteld is.

door Jim Pedd op 03.06.2014 om 09:39 in Algemeen
Na vier films zou je denken dat het verhaal van Ripley in de Alien-franchise voorbij is. Niet alleen is ze meermaals tegenover de aliens gezet, ook heeft ze iedereen waar ze ooit van hield verloren, is ze overleden en weer tot leven gewekt. Het leek erop dat de belangrijkste mensen achter de franchise het wel door hadden dat haar verteld is, maar volgens Sigourney Weaver, die de rol speelde, kan het goed zijn dat er nog een nieuwe film in de franchise komt met Ripley erin.

”Als we een vijfde hadden gemaakt, dan had ik er niet aan getwijfeld dat haar menselijkheid overwonnen had,” begon ze haar verhaal. ”Ik heb het gevoel dat er nog altijd meer te vertellen valt. En heb het gevoel dat fans het verhaal afgemaakt willen zien worden. Ik kan me een situatie voorstellen, waarin we het verhaal ook daadwerkelijk af maken.”

Of die vijfde film er ooit daadwerkelijk komt is nog even afwachten. Op dit moment wordt er bijvoorbeeld nog gewerkt aan een vervolg op Prometheus, dat een prequel op de franchise was. Een nieuwe Alien-film lijkt zo gezien niet heel logisch.

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Alejandro

Avatar

Ik vond het verhaal wel uitverteld na de 4de film
Misschien kan ze later nog opduiken in vervolgen van Prometheus aangezien het een prequel is, maar de kans is ook klein zeker?

SadSun

Avatar

Het verhaal was al uitverteld na de derde...

Pete_027

Avatar

Sigourney wil gewoon graag weer eens een keer een hoofdrol in een grote productieSmiley face

Thiver

Avatar

Geloof het of niet: de Alien-reeks zou oorspronkelijk een jaar of tien geleden worden afgesloten met een film geregisseerd door Ridley Scott, gebaseerd op een script van James Cameron. Dat ging niet door omdat de studio de prioriteit legde bij Alien vs. Predator... :|

Frietgezicht

Avatar

Zou een keer tijd worden alleen met het open einde van deel 4 een beetje te laat nu iedereen ouder is.

Shifty777

Avatar

Altijd graag een nieuwe Alien(s) film, maar dan het liefste wel van een fatsoenlijk niveau. Het liefste zou ik hem van James Cameron zien, want zijn Aliens is mijn persoonlijke favoriet in de reeks, en ik zou die man toch ook maar weer al te graag zoiets als Aliens of Terminator zien doen i.p.v. 10.000 Avatar films.

Als dit vervolg er al komt, zullen ze hun budget waarschijnlijk inzetten op CGI spektakel en een jonge (dus goedkope) maar talentvolle regisseur kiezen, waarbij het uiteindelijk de vraag is of diegene het waar kan maken. Zo goed als de eerste twee films zal het waarschijnlijk toch niet meer gaan worden helaas.

sonnycorleone

Avatar

Gewoon doen! Deel 4 re-(boot}beteren! Deel 4 was met avp 2 zeer overbodig!

Gigan72

Avatar

Het verhaal van Ripley stop voor mij bij deel 3.
Deel 4 die hadden ze niet moeten maken wat een bagger film is dat.

Bluemeister

Avatar

Ze heeft zeker geld nodig... Ik vind het ook nog steeds zo uitermate bizar dat de 2 AVP films zo slecht zijn. Er is verschrikkelijk veel potentie voor een goede AVP film, omdat zowel de Alien als de Predator echt fantastisch zijn! Het is moeilijker om een slechte AVP film te maken dan een goede, volstrekt bizar dat ze toch slecht waren, waren die regisseurs stoned ofzo?

benjamin

Avatar

Ik krijg ook een beetje de indruk dat dit bericht weer zo'n geval is waarbij iemand haar carrière niet meer op het hoogst staat en ze dus wil teruggrijpen naar iets van vroeger. Als de laatste twee films al niet meer hetzelfde niveau haalden als de eerste twee, is dat meestal niet het teken dat een vervolg echt zo nodig is.

sonnycorleone

Avatar

Volgens mij gaat ze nog in avatar reeks meedoen! Dus als carriere boost zien slaat nergens op! En waarom er iedere keer wordt gezegd dat avp 1, slecht is! Slaat helemaal nergens op, zo slecht is ie niet!

SciFiFanaat

Avatar

Gigan72 "Het verhaal van Ripley stop voor mij bij deel 2.
Deel 3 die hadden ze niet moeten maken wat een bagger film is dat."


Aangepast.

Cameron is ook nog steeds boos, deel 3 had NOOIT gemaakt worden want die maakte alles wat in de eerste twee films gebeurde overbodig.

Gigan72

Avatar

SciFiFanaat "Aangepast.

Cameron is ook nog steeds boos, deel 3 had NOOIT gemaakt worden want die maakte alles wat in de eerste twee films gebeurde overbodig."


Ik weet dat hij heel boos was om dat men Newt en Hicks er uit hebben gelaten.

Gigan72

Avatar

sonnycorleone " En waarom er iedere keer wordt gezegd dat avp 1, slecht is! Slaat helemaal nergens op, zo slecht is ie niet!"


Echt best is die niet maar hij is wel beter als Alien 4

Ed Crane

Avatar

SciFiFanaat "Aangepast.

Cameron is ook nog steeds boos, deel 3 had NOOIT gemaakt worden want die maakte alles wat in de eerste twee films gebeurde overbodig."


Hoe maakte die film zogenaamd alles overbodig wat er in die film gebeurde? Wat mij betreft was die film juist de perfecte afronding van een trilogie voordat men weer een vierde deel maakte (Alien Resurrection is als vervolg veel te raar, maar meer op zichzelf beschouwd vind ik het een heerlijk eigenzinnige film, beter dan het meeste dat we tegenwoordig voorgeschoteld krijgen). Er is een game gemaakt die een officiële sequel op Aliens zou zijn - Aliens: Colonial Marines - en Fox heeft gezegd die als canon te zien en dié game maakt letterlijk alles uit Alien3 overbodig.

Hoe erg ik ook benieuwd was naar een Scott-Cameron-vervolg, die film wilde het derde deel volledig ontkennen en daar zit ik nou ook weer niet op te wachten. Ik weet dat ik tot een heel klein groepje behoor, maar persoonlijk vind ik Alien3, vooral de langere 'assembly cut', dan juist even goed als de eerste twee delen. Een sf-horror meesterwerk.

Waarom AVP en AVP:R zo slecht zijn? Omdat er nooit de intentie was er even goede films van te maken. Ze hebben nou niet bepaald de beste schrijvers en regisseurs aangesteld... Het is fanfic, meer niet.

SciFiFanaat

Avatar

Ed Crane "Hoe maakte die film zogenaamd alles overbodig wat er in die film gebeurde? Wat mij betreft was die film juist de perfecte afronding van een trilogie voordat men weer een vierde deel maakte (Alien Resurrection is als vervolg veel te raar, maar meer op zichzelf beschouwd vind ik het een heerlijk eigenzinnige film, beter dan het meeste dat we tegenwoordig voorgeschoteld krijgen). Er is een game gemaakt die een officiële sequel op Aliens zou zijn - Aliens: Colonial Marines - en Fox heeft gezegd die als canon te zien en dié game maakt letterlijk alles uit Alien3 overbodig.

Hoe erg ik ook benieuwd was naar een Scott-Cameron-vervolg, die film wilde het derde deel volledig ontkennen en daar zit ik nou ook weer niet op te wachten. Ik weet dat ik tot een heel klein groepje behoor, maar persoonlijk vind ik Alien3, vooral de langere 'assembly cut', dan juist even goed als de eerste twee delen. Een sf-horror meesterwerk.
"


Aliens draaide o.a. om het verlies van Ripley's dochter en haar moeder/dochter relatie met Newt, dit komt vooral naar voren in de uitstekende extended version van Aliens. Op het eind beschouwd Newt Ripley zelfs als haar moeder. Dit hele subplot wordt dus kompleet teniet gedaan door Newt te laten sterven aan het begin van Alien3. Ik vindt het geen meesterwerk maar eerder een depressie opwekkende miskleun, zeker als je ze alle drie achter elkaar kijkt. Alien3 staat bij mij op dezelfde lijst als The Descent 2, ze bestaan niet.

Aliens krijgt trouwens eind van het jaar de game die de franchise eindelijk (hopelijk) recht gaat doen, Alien: Isolation.

Bluemeister

Avatar

sonnycorleone "Volgens mij gaat ze nog in avatar reeks meedoen! Dus als carriere boost zien slaat nergens op! En waarom er iedere keer wordt gezegd dat avp 1, slecht is! Slaat helemaal nergens op, zo slecht is ie niet!"


Ben jij ook stoned ofzo?

Gigan72

Avatar

Ik kwam dit tegen james cameron over AVP 1 op aintitcoolnews

QUINT: I remember before Paul W.S. Anderson did ALIEN VS PREDATOR it came out that you kind of made an offer to do another ALIEN film with Ridley Scott...

JAMES CAMERON: Yeah. Ridley and I talked about doing another ALIEN film and I said to 20th Century Fox that I would develop a 5th ALIEN film. I started working on a story, I was working with another writer and Fox came back to me and said, "We've got this really good script for ALIEN VS PREDATOR and I got pretty upset. I said, "You do that you're going to kill the validity of the franchise in my mind." Because to me, that was FRANKENSTEIN MEETS WEREWOLF. It was Universal just taking their assets and starting to play them off against each other.

QUINT: Milking it, totally.

JAMES CAMERON: Milking it. So, I stopped work. Then I saw ALIEN VS PREDATOR and it was actually pretty good. I think of the 5 ALIEN films, I'd rate it 3rd.

QUINT: Ummm...

JAMES CAMERON: I actually liked it. I actually liked it a lot.

QUINT: You know, I hate it when movies don't abide by the continuity of their series...

JAMES CAMERON: When they make up their own rules.

QUINT: Exactly. They did that a lot with the alien incubation time, where from egg to chestbuster it happened...

JAMES CAMERON: In minutes, yeah...

QUINT: That kind of stuff really pissed me off with the movie...

JAMES CAMERON: Well, it starts to become a video game. It's like, "Okay, that can be in him and that can show up over here..." It becomes more metaphorical or more comic book. I don't mean comic book in a negative way, I just mean that it's working at a kind of mythic, metaphoric level as opposed to really trying to immerse you in reality.
I mean, I felt when I was making ALIENS I think the same thing Ridley was doing with ALIEN, which is... "I'm going to make you think this is real." Even though it is completely ridiculous deep space adventure. We were going to make you feel like it's real. It's a question of does the film take itself seriously or not.

sonnycorleone

Avatar

Bluemeister "Ben jij ook stoned ofzo?"
Aan je avatar te zien, heb jij sowieso geen smaak!

Bluemeister

Avatar

sonnycorleone "Aan je avatar te zien, heb jij sowieso geen smaak!"


Nee jij hebt smaak man als je AVP goed vind hahaha :|

sonnycorleone

Avatar

Bluemeister "Nee jij hebt smaak man als je AVP goed vind hahaha :|"
Ik zei: zo slecht als dat ie afgeschilderd word is ie niet! Moeilijk he lezen! Treurige wietkikker!

Bluemeister

Avatar

sonnycorleone "Ik zei: zo slecht als dat ie afgeschilderd word is ie niet! Moeilijk he lezen! Treurige wietkikker!"


Dus dan zeg je eigenlijk? Dat die nog steeds slecht is maar niet heel slecht? ja ja........ Snap jij jezelf wel helemaal? :?

NieuwsFilm

meest populair