FilmFacts: 'The Rover'

Alles wat je moet weten over deze nieuwe film.

Komende donderdag komt de film The Rover uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze nieuwe rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 12 juni in première.

The Rover


Duur: 102 minutenGenre DramaBudget: 12 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieDavid MichôdScenario Joel Edgerton, David Michôd, e.a.Guy Pearce EricRobert Pattinson ReyScoot McNairy HenryDavid Field ArchieAnthony Hayes Sgt Rickofferson
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Wanneer Eric (Pearce) door een gewelddadige bende wordt beroofd van zijn auto, het laatste wat hij nog bezit na het vergaan van de wereld tien jaar geleden, is hij vastbesloten deze terug te halen. De criminelen hebben hun jongste bendelid Rey (Pattinson) per ongeluk achtergelaten en hij is nu net degene die Eric kan helpen de bende op te sporen. Samen trekken ze door de Australische outback om de bende te vinden en wraak te nemen.

Achtergrond

Na het succes van debuutfilm Animal Kingdom, ging regisseur David Michôd aan de slag met een nieuw verhaal. Inspiratie haalde hij uit de iconische Mad Max-films, die zich in de woestijn van Australië afspelen.

Volgens Michôd was het niet de bedoeling om de film na te maken en zou The Rover veel authentieker en angstaanjagender moeten zijn. The Rover ging buiten de competitie in première tijdens het Filmfestival van Cannes en is afgelopen weekend ook tijdens het Sydney Film Festival in première gegaan.

Box office voorspelling

Wat The Rover precies gaat doen aan de box office is moeilijk te voorspellen. Films met Robert Pattinson in een van de hoofdrollen laten gemengde box office prestaties zien. Dat komt omdat hij enerzijds in arthouse films speelt en anderzijds in box office hits zoals de Twilight-saga. Verder staat ook hoofdrolspeler Guy Pearce niet altijd garant voor een hit.

Kijken we verder naar de prestaties van Animal Kingdom, het regiedebuut van regisseur David Michôd, dan zien we een redelijke box office prestatie. De film verdiende 6,7 miljoen dollar wereldwijd, op een onbekend budget. Wil The Rover zijn budget terugverdienen, zal dat dus een stuk beter moeten gaan.

Eerste reacties

Reacties op The Rover zijn over het algemeen positief. De film ging tijdens het Filmfestival van Cannes in première en werd daar redelijk goed ontvangen. The Rover zou een indrukwekkend staaltje film maken zijn en is een intense ervaring. Maar de personages zijn begrensd en dat merk je bijvoorbeeld in Pattinson, die wel knap acteert, maar gewoon niet zo'n geweldig personage heeft.

Trivia

Regisseur Michôd vertelde dat de dystopische toekomst in zijn film niet het resultaat was van een grote ramp. In plaats daarvan is het volgens hem de onontkoombare toekomst, zoals de wereld zich nu ontwikkelt. De opnames vonden in de Zuid-Australische outback plaats, tijdens de warmste maanden van het jaar. Het kwik raakte soms wel de 48 graden!

•



•





NieuwsFilm

meest populair