Oscarwinnares Lupita Nyong’o gaat vol voor ‘Americanah’

De '12 Years a Slave'-actrice gaat de dramafilm produceren en neemt een hoofdrol voor haar rekening.

Hoewel Lupita Nyong’o pas net komt kijken, heeft de actrice in korte tijd al aardig wat moois bereikt. Ze won een Oscar voor haar rol in 12 Years a Slave, stond naast Liam Neeson in de actiefilm Non-Stop en tekende onlangs voor Star Wars: Episode VII. Nu alles op rolletjes loopt, kan Nyong'o zich meer op persoonlijkere projecten storten.

Nu meldt THR dat Nyong'o een verfilming van het boek Americanah gaat produceren en daarnaast ook een van de hoofdrollen voor haar rekening zal nemen. Het liefdesverhaal, geschreven door Chimamanda Ngozi Adichie, speelt zich af op meerdere continenten en snijdt thema's aan als immigratie en ras. De synopsis:

Ifemelu en Obinze zijn jong en verliefd en besluiten het door het leger overheerste Nigeria te verlaten. Eerstgenoemde vertrekt naar Amerika, waar ze ondanks haar academische vaardigheden te maken krijgt met de nadelen van haar donkere huidskleur. Obinze had zijn geliefde willen vergezellen, maar komt in Londen terecht. Vijftien jaar later ontmoeten ze elkaar weer in een democratisch Nigeria en hervinden hun passie voor elkaar en hun moederland.

Plan B, de productiemaatschappij van Brad Pitt, heeft de filmrechten van Americanah in handen. Het boek won vorig jaar een National Book Critics Circle Award en wordt door The New York Times Book Review en de BBC gezien als een van de beste boeken van 2013.



NieuwsFilm

meest populair