James en Dave Franco samen in film over 'The Room'

Het verhaal achter een van de slechtste films ooit gemaakt.

Heel af en toe kom je wel eens een film tegen die zo slecht is dat het eigenlijk uitermate vermakelijk is. Een van die films is The Room (2003), een waar cultproduct. Er bestaat al een boek over het wel en wee rondom deze film en de betrokkenen, waaronder regisseur en hoofdrolspeler Tommy Wiseau, en nu komt er ook een filmversie. Het was al bekend dat James Franco zal gaan regisseren en een hoofdrol voor zijn rekening neemt. Hier kunnen we nu aan toevoegen dat hij zal worden bijgestaan door zijn jongere broer Dave Franco (Bad Neighbors)

The Disaster Artist, onder meer geschreven door The Room-acteur Greg Sestero, vertelt over de gebeurtenissen achter de schermen tijdens het maken van de film. De oudste Franco beschikt sinds begin dit jaar over de filmrechten en wordt bijgestaan door producenten Wiseau. Seth Rogen en Evan Goldberg.

James en Dave Franco spelen respectievelijk Wiseau en Sestero. De jongere broer maakte zijn betrokkenheid bij het project bekend tijdens een screening van The Room in Los Angeles.

Nog nooit gehoord van The Room? Hieronder een indruk:



NieuwsFilm

meest populair