Uitslag "Oranje WK" Enquête

In samenwerking met KPN stelde we een aantal vragen aan jullie m.b.t het gebruik van je interactieve TV en het WK 2014. Uiteraard ook de winnaars van de bioscoopbonnen!

Bekijk de afbeelding

Samen met KPN organiseerden we een speciale WK-enquête, waarin we onderzochten of jullie goed voorbereid zijn op het FIFA wereldkampioenschap voetbal. Een dikke 92% van alle mensen die mee heeft gedaan kijkt het WK. Van hen maakt maar liefst elf procent zich druk om eventuele televisiestoringen.

Wat doen jullie bij een televisiestoring?
In geval van storing rent 23 procent naar de tablet om de wedstrijd verder te kijken en 29 procent naar de smartphone. Verder trekt 18 procent een sprintje naar de kroeg en 13 procent kijkt de wedstrijd bij de buren af. Voor iedereen die zich zoveel moeite moet nemen hebben we een goed advies: neem de wedstrijd op. Met Interactieve TV van KPN ben je verzekerd van een goede verbinding en kun je de wedstrijd altijd opnemen. Met Interactieve TV Online kun je overal in en om het huis tv-kijken op je laptop, tablet of smartphone. Zo hoef je niets te missen en ook geen sprintje naar de kroeg of naar de buren te trekken.


Slechts een kleine groep blijkt gebruik te maken van de mogelijkheid om WK-wedstrijden op te nemen. Slechts 13 procent doet dat. Mensen geven er duidelijk de voorkeur aan de wedstrijd live te kijken. De opnamemogelijkheden worden juist gebruikt om andere televisieprogramma's veilig te stellen. 32 procent van alle deelnemers maakt daar slim gebruik van. Andere mensen schakelen juist op en neer tussen de wedstrijd en andere televisieprogramma's, om zo maar niets te hoeven missen.



Altijd feest!
Overigens maken de meeste mensen er een feestje van de wedstrijden te kijken. Iets meer dan de helft kijkt thuis, maar 27 procent bij vrienden of familie, 10 procent in de kroeg en de rest in de sportkantine of op het werk. Samen kijken is in elk geval erg in trek: nog geen procent van alle deelnemers kijkt in z'n eentje naar de wedstrijden. De rest kijkt met familie (28 procent), met de partner of het gezin (19 procent) of met vrienden (44 procent). Als de partner wel kijkt, maar de deelnemer zelf geen zin heeft, zijn er genoeg oplossingen. Meest gehoord: een boek lezen, of een filmpje kijken.



57 procent van de mensen kijkt de wedstrijd vanaf het moment dat ze binnenvallen verder, mochten ze onverwachts een deel missen. Een kleine tien procent kijkt later terug en nog eens vijftien procent gaat nog tijdens de uitzending direct terug naar het begin. Dit kan met Begin Gemist van KPN.

Met Interactieve TV van KPN kun je kijken wat je wilt, waar je wilt en wanneer je wilt. Zo kun je met Interactieve TV Online overal in en om het huis live tv-kijken op je laptop, tablet of smartphone. Je kunt ook live tv pauzeren, tot 6 programma's tegelijk opnemen, direct naar het begin van het programma of programma's later terugkijken. Ook op je 2e tv. TV-kijken zoals het jou uitkomt met Interactieve TV van KPN.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door KPN. Lees hier meer over hoe je volop kunt genieten van Interactieve TV van KPN.

De winnaars van een bioscoopbon ter waarde van 25 euro: Marieke Maas, Tim Emmelot, Ronan Oosterhout en Christopher Taal.

NieuwsFilm

meest populair