Fraai boek - The Art of How to Train Your Dragon 2

Een van de beste artwork boeken die we hebben gezien.

[/url]

The Art of How to Train Your Dragon 2

Auteurs:Linda SunshinePagina's:160Release:2014Taal:Engels
Uitgeverij:Titan BooksDruk:1Uitvoering:Hardcover
ISBN:978-1-7832945-4-1

Volgende week gaat How to Train Your Dragon 2 in première. Zoals bij praktisch alle animatiefilms van grote filmstudio's, is er ook voor deze film een boek met artwork vrijgegeven. In deze recensie bekijken we dat boek.

Het boek is gemodelleerd naar zijn voorganger, The Art of How to Train Your Dragon. Het dient dus als een soort handleiding voor het creatieve proces dat schuil ging achter het maken van de film. We volgen de makers vanaf het moment dat ze aan het verhaal beginnen te werken tot het ontwerpen van personages, en het maken van de visuele art. Dat gaat allemaal gepaard met een kleine 300 afbeeldingen, van schetsen tot definitieve ontwerpen tot de daadwerkelijke animaties die we in de film zien.



Mooi is om te zien hoeveel werk en tijd er in How to Train Your Dragon 2 gestoken is. De filmmakers gingen bijvoorbeeld naar Noorwegen om onderzoek te doen naar het ijslandschap. Zo konden ze een realistischere animatie maken van de nieuwe werelden die in de film te zien zijn. Maar realisme is niet alles, vooral niet bij het maken van dit soort animatiefilm. Denk maar aan het ontwerpen van het stadje Berk, waar de draken en Vikingen nu samenleven.

Dat is in de vijf jaar die verstreken zijn tussen de twee films flink veranderd. In plaats van een op oorlog gericht en drakenonvriendelijk stadje, is het nu juist wel drakenvriendelijk geworden. Het valt duidelijk te zien dat de makers er veel plezier in hadden deze transformatie weer te geven en wederom is het dorp een prachtig en creatief geheel geworden.

Na dit eerste onderwerp is het de beurt aan de hoofdpersonen om besproken te worden. Omdat er tijd verstreken is sinds de vorige film, zijn ze allemaal wat ouder geworden en dat wordt gereflecteerd in de ontwerpen. Maar nog belangrijker in deze film zijn de ontwerpen van nieuwe draken.

Daar zullen we niet te diep op ingaan, om maar geen spoilers te geven, maar duidelijk is in ieder geval dat de filmmakers hun inspiratie niet verloren hebben. Er zijn heel wat compleet nieuwe draken ontworpen, die totaal niet lijken op de monsters die we al kennen uit de eerste film. Hetzelfde geldt voor de nieuwe personages die voorbij komen: ook zij zijn mooi ontworpen.



Al met al moet gezegd worden dat dit een prachtig artwork boek is. Sommige van dit soort boeken zijn kaal en laten vrijwel alleen afbeeldingen zien. Andere boeken tonen wel wat informatie over de films, maar gaan de diepte niet in. The Art of How to Train Your Dragon 2 doet dat gelukkig wel en laat verschillende visies op de film zien.

Het is daarmee een prachtig en absoluut geslaagd boek, dat een echte aanrader is, als je houdt van deze films. Het boek is online te koop bij webwinkels als [url=http://www.bol.com/nl/p/the-art-of-how-to-train-your-dragon-2/9200000020191361/]Bol.com, Athenaeum en Libris en natuurlijk ook bij de betere boekhandel. Met dank aan uitgeverij Titan Books voor het recensie-exemplaar.

NieuwsFilm

meest populair