Ook al is het nieuwe er een beetje vanaf, dit vervolg op de geanimeerde hit uit 2010 heeft een groot hart op de juiste plaats.
play

7,6 details

  • 102 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

In het tweede deel van de 'How to Train Your Dragon'-trilogie treffen we hoofdrolspeler Hiccup en zijn drakenvriendje Toothless 5 jaar na de gebeurtenissen uit de eerste film aan. Terwijl Astrid, Snoutlout en de rest van de bende jonge Vikingen elkaar uitdagen in drakenraces (de nieuwste populaire sport) verkent het onafscheidelijke paar onverkende gebieden en nieuwe werelden. Als de twee op een geheime ijsgrot schuilen die honderden wilde draken herbergt, komen ze terecht in een enorme strijd die de vrede bedreigt.

Alt titel
Hoe Tem je een Draak 2
Regie
Dean DeBlois
Cast
Gerard Butler, Cate Blanchett, Jonah Hill, Kristen Wiig, Kit Harington, Djimon Hounsou, T.J. Miller, Jay Baruchel, Christopher Mintz-Plasse, Craig Ferguson, America Ferrera, Gideon Emery, Kieron Elliott, Philip McGrade, Andrew Ableson.
Budget
$ 145.000.000
Opbrengst
$ 609.123.048
Release
13.06.2014
Release NL
02.07.2014
Release DVD
18.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Dean DeBlois | Cast (stemmen): Jay Baruchel/Patrick Martens (Hiccup/Hikkie), Gerard Butler/Peter Tuinman (Stoick/Stompum), Cate Blanchett/Thekla Reuten (Valka), Djimon Hounsou/Tygo Gernandt (Drago), Kit Harrington/Géza Weisz (Eret), America Ferrera/Terence Scheurs (Astrid), Jonah Hill/Daan Loenen (Snotlout/Snotvlerk), Christopher Mintz-Plasse/Sander van der Poel (Fishlegs/Vissepoot), T.J. Miller/Jop Joris (Tuffnut/Schorrie), Kristen Wiig/Dorien Haan (Ruffnut/Morrie) e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2014

In 2010 vloog How to Train Your Dragon de bioscoopzalen binnen. Gebaseerd op de boeken van Cressida Cowell werd de film over de schriele Viking Hikkie, die een opmerkelijke vriendschap sluit met een draak, een enorm succes. Het vervolg speelt zich vijf jaar later af. De draken hebben hun intrek genomen in het stadje Berk en de rust lijkt wedergekeerd. Maar op een verkenningstocht met zijn maatje Tandloos komt Hikkie in contact met een stel drakenjagers. Zij werken in opdracht van de mysterieuze Drago, die het niet alleen op Tandloos, maar op al diens soortgenoten heeft voorzien.

Hikkie mag dan een paar jaartjes ouder zijn, echt zeker van zichzelf is hij nog steeds niet. Probeerde hij in het voorgaande deel de waardering van zijn vader te winnen, nu gaat hij gebukt onder de hoge verwachtingen die zijn vader van hem heeft. De stoere Stompum ziet in zijn zoon eindelijk een waardige opvolger als leider van Berk, maar daar is Hikkie zelf minder van overtuigd. Hij herkent maar weinig van zijn vaders leidinggevende kwaliteiten in zichzelf. Liever trekt hij er met zijn maatje Tandloos op uit om de wereld buiten Berk te verkennen. Met volwassen worden en alle verantwoordelijkheden die daar bij komen heeft Hikkie maar moeite.

videotrailers & clips

alle artikelen (19)

How to Train Your Dragon 2 Nieuwsberichten

How to Train Your Dragon 2

acties