Het vervolg op deze fantasyfilm wist het origineel flink te overtreffen

Het vervolg op deze fantasyfilm wist het origineel flink te overtreffen

Er zijn maar weinig films waarvan het vervolg op het origineel beter is, maar dit is er één van.

In 2010 kwam How to Train Your Dragon uit, van regisseur Dean DeBlois. In 2014 verscheen het tweede deel op het witte doek, dat deel één moeiteloos overtrof.

Deel twee, How to Train Your Dragon 2 is op meerdere vlakken uiterst succesvol en zeker de moeite waard wil je eens niet teleurgesteld worden van een vervolgfilm.

How to Train Your Dragon
In How to Train Your Dragon volgen we de snuggere maar niet zo sterke jongen Hikkie, wiens stem is ingesproken door
Jay Baruchel. Als zoon van een Vikingstamhoofd wordt hij gepest om zijn klungeligheid die hem vaak in de problemen brengt.

Om van zijn reputatie af te komen kiest hij ervoor om op jacht te gaan naar een echte draak en om deze te doden. Hikkie weet de gevaarlijkste draak te vinden, maar wil hem uiteindelijk niet doden omdat hij zichzelf herkent in de draak. Zo raakt hij bevriend met de draak die hij Tandloos noemt.

Overtroffen
Vier jaar na de succesvolle verfilming van het boek van Cressida Cowell, bracht DeBlois How to Train Your Dragon 2 uit, waarin onder meer Gerard Butler, Cate Blanchett, Jonah Hill en Kit Harington de stemmen inspreken.


In het vervolg op How to Train Your Dragon zien we hoe Hikkie en zijn Vikingvrienden zich opmaken voor een drakenrace en moeten ze alles op alles zetten om de vrede te bewaren tussen honderden draken.

Lof
In tegenstelling tot de meeste vervolgfilms, weet deel één van How to Train Your Dragon zichzelf te overtreffen. Niet alleen op het gebied van de actiescènes en het avonturenverhaal weet DeBlois de kijker weer te verrassen. Ook juist de scènes over vriendschap, de relatie tussen Hikkie en zijn vader en de animaties onder begeleiding van mooie klanken ontroeren velen.


In de film uit 2010 werden de animaties al bewonderd door critici, maar het vervolg overtreft dat zondermeer en deze doen denken aan de geweldige animaties van bijvoorbeeld Avatar. Vooral de scènes waarin er gevlogen wordt op draken zijn adembenemend.

Kijken
Ben je dus op zoek naar een geweldig vervolg dat je niet zult teleurstellen, kijk de film dan op Pathé Thuis, Prime Video of Viaplay.

NieuwsFilm

meest populair