'Into the Woods' familievriendelijk gemaakt

Er zijn heel wat stukken uit de musical gehaald.

Disney zou volgens de schrijver van de oorspronkelijke musical Stephen Sondheim flink wat veranderingen aangebracht hebben aan Into the Woods. De schrijver stelde zelfs dat de fans mogelijk ietwat teleurgesteld zullen worden. Voor de film is het verhaal familievriendelijk gemaakt, terwijl dat in het geval van de musical niet bepaald het geval was.

”Je zult zien dat in de film Rapunzel niet vermoord wordt. En de prins slaat niet met de vrouw van de bakker,” vertelde Sondheim. Verder zullen we ook niet zien dat de prins van Cinderella vreemdgaat en dat er geen seksuele spanning heerst tussen de wolf en Red Riding Hood.

”Weet je, als ik een Disney studiohoofd was, zou ik waarschijnlijk precies hetzelfde willen,” vertelde hij. ”Censuur is deel van onze puriteinse ethiek. Er moet een bepaald punt zijn vanaf waar je geen compromissen meer sluit. Maar dat kan betekenen dat je je schilderij of musical aan niemand meer kan verkopen. Soms moet je meegaan met de realiteit.”

De vraag die Sondheim zich dus moest stellen, was of hij mee wilde gaan in de veranderingen die Disney aanbracht. Wat vinden jullie? Is het een goede stap om de musical familievriendelijk te maken? Deze gaat met de kerst in première.



NieuwsFilm

meest populair