Legendary verfilmt zombiegame ‘Dead Rising’

Maar het wordt geen speelfilm die je in de bioscoop kunt bekijken

De gamereeks Dead Rising maakt sinds 2006 prominent gebruik van elementen uit zombiefilms en nu wil ontwikkelaar Capcom werk gaan maken van een verfilming van het spel. Gezien de vele gameverfilmingen is dit niet zulk verrassend nieuws, maar er schuilt een addertje onder het gras. In plaats van een bioscooprelease wordt Dead Rising een digitale speelfilm die je in eerste instantie alleen via Sony's Crackle zal kunnen bekijken.

Legendary produceert de film en zal worden bijgestaan door uitvoerend producent Lorenzo di Bonaventura (Transformers). Het scenario wordt geschreven door Tim Carter. Laatstgenoemde en Tomas Harlan produceren Dead Rising ook nog eens via hun productiemaatschappij Contradiction Films, bekend van de webserie Mortal Kombat: Legacy.

In de Dead Rising film slaagt de overheid er met een verplichte vaccinatie niet in om een zombievirus tegen te houden. Vier hoofdpersonen gaan op zoek naar de oorsprong van de epidemie, maar moeten opletten dat ze zelf niet besmet raken. Ondertussen denken steeds meer mensen dat er sprake is van een samenzwering waarvan de bevolking de dupe is.

Na Crackle wordt de film uitgebracht op DVD en Blu-Ray.



NieuwsFilm

meest populair