Algemeen

Foto's van Benedict Cumberbatch in 'The Imitation Game'

De donkerste dagen van WOII worden ook bestreden door Keira Knightley en Mark Strong.

door Bram de Groot op 24.06.2014 om 08:00 in Algemeen
Al eind 2013 zagen we van de film The Imitation Game een eerste foto. Op de still zagen we de geliefde acteur Benedict Cumberbatch die in de film van Morten Tyldum (Headhunters, 2011) wordt bijgestaan door namen als Keira Knightley, Mark Strong en Charles Dance. Op Empire zijn nu twee nieuwe afbeeldingen verschenen.

Het drama The Imitation Game focust zich op Alan Turing, één van de grootste onbekende helden uit de Britse geschiedenis. Turing was een pionier op het gebied van computertechniek en de befaamde kraak van de Duitse Enigma-code wordt aan hem toegekend. In de film voeren Turing en zijn briljante team een race tegen de klok in hun geheime kantoor Bletchley Park, tijdens de donkerste dagen van WOII.

Vanaf 8 januari 2015 in de Nederlandse bioscoop.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

bigmichiel

Avatar

Niet alleen uit de Britse geschiedenis maar die van de hele wereld. Vreemd dan zo weinig mensen van Turing hebben gehoord, terwijl hij zo'n beetje de basis de hele moderne technologie (computers) heeft neergezet...

YOLO

Avatar

bigmichiel "Niet alleen uit de Britse geschiedenis maar die van de hele wereld. Vreemd dan zo weinig mensen van Turing hebben gehoord, terwijl hij zo'n beetje de basis de hele moderne technologie (computers) heeft neergezet..."

Helaas was dat niet vreemd. Turing was een homo. Hij werd zelfs gearresteerd omdat hij een homo was. Zo ben je een held, en zo wordt je verguisd. :|

Thiver

Avatar

Hé, Mark Strong heeft zijn pruik uit Zero Dark Thirty mogen houden. Smiley face

NieuwsFilm

meest populair