Dean Devlin over waarom er een 'Stargate'-reboot komt

Waarom niet gewoon een vervolg op de succesvolle serie?

Onlangs werd aangekondigd dat Dean Devlin en Roland Emmerich een compleet nieuwe Stargate trilogie zouden maken. De vraag is natuurlijk waarom dat gaat gebeuren. Er zijn al meerdere films in de franchise gemaakt en een aantal televisieseries. Daarom vroegen journalisten van de Portland Business Journal aan Devlin waarom Stargate nou een reboot kreeg.

”We maakten de originele Stargate als een onafhankelijke film,” begon hij. ”Het was een verrassend groot succes. Kort voordat de film uitkwam, waren de financiers bang dat de film het niet goed zou doen en dus verkochten ze ‘m aan MGM. Toen de film uitkwam en een succes werd, maakten zij diverse televisieseries.”

”Van alle projecten die ik gemaakt heb, is Stargate de enige die vanaf het begin als trilogie bedoeld was. We wilden altijd een deel twee en drie maken, maar de gedachte was dat ze niets anders wilden maken dan de televisieseries. Dus de afgelopen twintig jaar heb ik letterlijk achter dit project aan gezeten. Nu kunnen we eigenlijk geen deel twee meer maken en moeten we opnieuw beginnen. Dus laten we de reeks een reboot geven en de zaken die we er de eerste keer niet in konden zetten in plaatsen en het opnieuw opzetten.”

De twee bemoeiden zich niet met de verschillende series in het universum en daarom zijn veel verhaallijnen en personages anders dan zij gepland hadden. Nu kunnen er nieuwe concepten geïntroduceerd worden. Wanneer de film er komt, is niet bekend. Het zal waarschijnlijk nog een paar jaar duren.



NieuwsFilm

meest populair