Epische eerste foto's Ridley Scotts 'Exodus: Gods and Kings'

Christian Bale ziet er goed uit als Mozes.

In december komt de nieuwe film van Ridley Scott uit, Exodus: Gods and Kings. De film draait om het leven van de Bijbelse profeet Mozes en tot nu toe zagen we enkel wat setfoto’s voorbijkomen. Nu zijn er via Entertainment Weekly een vijftal foto’s vrijgegeven, compleet met commentaar van de cast over de personages die we zien.



Exodus: Gods and Kings vertelt over de strijd van Mozes tegen de Egyptische farao Ramses. We zien de massale trek van een half miljoen slaven door de woestijn en het splitsen van de zee. Ook was Mozes degene die de tien plagen op Egypte losliet. Volgens Ridley Scott kunnen we een behoorlijk episch verhaal verwachten. ”Of ik lette nooit op tijdens de zondagschool, of ik was het vergeten,” vertelde Scott over hoe episch hij het verhaal van Mozes vindt. ”Ik was verbaasd over wie hij was en de basis van het verhaal. Het moet een van de grootste avonturen of spirituele ervaringen ooit zijn.”



”Hij is een van de meest fascinerende personages die ik ooit bestudeerd heb,” vertelde Christian Bale over zijn rol als Mozes. ”Ik geloof dat Achilles gezien wordt als de meest gepassioneerde man ooit, maar ik denk dat Mozes ook een goede kanshebber is voor die titel.”



Hierboven zie je Joel Edgerton als de Egyptische farao Ramses. ”Als je iemands haar afscheert, weet je nooit hoe hij eruit komt te zien. Het is alsof je een emmer water over een kleine hond heen gooit. Toen Ridley me belde, dacht ik in eerste instantie, ‘Serieus? Ik – Farao van Egypte?’ Maar het werkt.”



En dan is er nog Sigourney Weaver. Zij speelt Tuya, de moeder van Ramses. Het is haar derde samenwerking met Scott.



Tot slot is er nog bovenstaande foto van Ramses en Mozes samen. Als het verhaal begint, zijn de twee vrienden. Bijna broers zelfs. ”Er is een diepe band tussen ons tweeën,” vertelde Edgerton. ”Het wordt een zeer gecompliceerde relatie, die begint met veel liefde en kameraadschap en eindigt met vernietiging.”



NieuwsFilm

meest populair