Weer grote rol voor Van Wageningen

De Nederlandse acteur Yorick van Wageningen gaat een belangrijke rol spelen in een grote Hollywood-film over het leven van de roemruchte legerleider Hannibal. Hij vertolkt naast hoofdrolspeler Vin Diesel de rol van een Gallische legerleider. Dat bevestigde zijn agente dinsdag.

Het wordt de vierde grote Amerikaanse rol voor de Nederlandse acteur. Eerder was hij te zien in het drama Beyond Borders met Angelina Jolie en de sf-thriller Chronicles of Riddick, het vervolg op de culthit Pitch Black. Op dit moment werkt Van Wageningen aan de opnames van The New World, een drama over de botsing tussen Amerikaanse Indianen en Britten in de 17e eeuw.

Hannibal was een uit Carthago afkomstige generaal die in de derde eeuw voor Christus met zijn leger over de Alpen trok om Rome aan te vallen. De regisseur van het project is nog niet bekend. Het scenario wordt geschreven door David Franzoni, die twee jaar geleden een Oscar won voor de film Gladiator.

Hannibal the Conqueror moet grotendeels worden gefilmd in het Middellandse Zee-gebied. De planning is dat de opnames begin volgend jaar beginnen.

Eerder kwam de 39-jarige Van Wageningen in het nieuws door het afblazen van een rol in Minority Report. Regisseur Steven Spielberg castte hem voor een rol in die film, maar Van Wageningen kreeg geen Amerikaanse werkvergunning en moest afzeggen.



NieuwsFilm

meest populair