Eerste blik op Ian McKellen als 93-jarige Sherlock Holmes in 'Mr. Holmes'

Sherlock wordt wat jaartjes ouder, maar hij houdt nog steeds van speurneuzen.

In de film Mr. Holmes van regisseur Bill Condon is het dit keer Ian McKellen die de rol speelt van de uiterst populaire detective Sherlock Holmes. De acteur uit de LOTR- en X-Men-films is ondertussen zelf al 75 jaar oud, dus het is niet verwonderlijk dat hij een Sherlock op leeftijd speelt. Via Twitter deelde McKellen onderstaande foto.

In Mr. Holmes speelt McKellen zelfs een 93 jaar oude Sherlock die probeert om te gaan met zijn steeds trager wordende mentale gave. Het script schreef Condon samen met The Duchess-schrijver Jeffrey Hatcher. Hun bronmateriaal is het boek 'A Slight Trick Of The Mind' van auteur Mitch Cullin.

Het boek speelt zich af in 1947. De gefrustreerde Sherlock leeft een teruggetrokken bestaan, bezigt zich als imker en gelooft dat de honing het geheim is achter zijn lange leven. Zijn onderzoeken brengen hem vervolgens naar het na-oorlogse Japan, waar hij een zoon van een diplomaat tegenkomt die Holmes kent en verdween aan het begin van de oorlog. Ondanks dat Holmes de persoon niet herkent, prikkelt iets hem om toch op onderzoek uit te gaan.

Een andere rol is voor Laura Linney (Mrs. Munro) en Mr. Holmes verschijnt waarschijnlijk volgend jaar.



NieuwsFilm

meest populair