Gerucht: Chris Columbus produceert 'Gremlins'-reboot en 'The Goonies 2'

De schrijver van de originele jaren '80 klassiekers lijkt wederom van de partij te zijn.

Het was al bekend dat er werk wordt gemaakt van een Gremlins reboot/sequel en een vervolg op The Goonies. Volgens het nieuwste gerucht van The Tracking Board gaat Chris Columbus beide films produceren. Hij schreef voorheen het scenario voor zowel The Goonies (1985) als Gremlins (1984). Gremlins 2: The New Batch (1990) liet hij echter aan een andere scenarist over.

Warner Bros. wil an jaren een nieuwe Gremlins maken en probeert dit momenteel te bewerkstelligen met Seth Grahame-Smith en David Katzenberg als producenten. De film, die een kruising wordt tussen een reboot en een sequel, speelt zich dertig jaar na het origineel af. Het gaat over een jongen die met Kerstmis een vreemd huisdier krijgt. Als hij nalaat zich aan de zorgvoorschriften te houden, ontstaat er op den duur een plaag van monsterlijke wezens.

Het ziet er naar uit dat uitvoerend producent Steven Spielberg zich met het project zal gaan bemoeien. Ook hoofdrolspeler Zach Galligan zou graag weer zijn steentje bijdragen. Dit geldt echter niet voor Joe Dante, dus er moet nog worden gezocht naar een nieuwe regisseur.

Wat betreft The Goonies 2 is Spielberg ook weer van de partij. Ook regisseur Richard Donner lijkt terug te keren voor de sequel. Laatstgenoemde zei onlangs dat Spielberg een verhaal heeft bedacht en dat ze hopen dat alle originele castleden zullen terugkeren.

Hieronder de trailers van Gremlins en The Goonies:




NieuwsFilm

meest populair