'Star Trek 3' heeft nog geen groen licht

Roberto Orci gaat in op de film.

Collider kreeg de kans om uitgebreid met Roberto Orci te praten over Star Trek 3. Het blijkt dat hij, ondanks eerdere verhalen, nog niet getekend heeft voor de regiestoel. Orci vertelde verder dat Paramount het scenario nog niet goedgekeurd heeft en dat de film derhalve ook nog geen groen licht heeft. Het hoeft dus helemaal niet zo te zijn dat hij de regisseur wordt.

”Ik wil niet te vroeg juichen,” vertelde Orci. ”De studio heeft het scenario nog niet gelezen. Ik zit midden in het schrijven daarvan, met de talenten John D. Payne en Patrick McKay. Zij zijn ook echte Star Trek fans. Dus ik kan nog niets zeggen over de toekomst tot ik hen het scenario geef en zij ons groen licht geven. Tot dat gebeurt, is al het andere slechts een gerucht.”

Orci is zenuwachtig over dat scenario. ”Met een beetje geluk houdt Paramount van het scenario en kunnen we vooruit. […] Maar als we geluk hebben en alles loopt zoals we dat hopen, dan zal ik de druk wel gaan voelen ja. Zodra het echt te gebeuren staat, zal ik denken, ‘Oh mijn God, de vijftigste verjaardag!’ Als schrijver voel ik de druk van terugkeren naar de franchise. Ik voel het op verhaalniveau. Ik kan niet spreken voor Payne en McKay, maar het lijkt erop dat ze zich amuseren. Ze lijken niet zo nerveus als ik dat ben, maar wie weet verbergen ze het gewoon heel knap.”

Er is nog altijd geen releasedatum voor de film geprikt. Paramount wil de film echter graag in 2016 uitbrengen, als de franchise vijftig jaar bestaat. De film zou volgens Orci zich afspelen in de diepe ruimte, tijdens de vijf-jarige missie van de Enterprise.



NieuwsFilm

meest populair