Guillermo del Toro over 'The Haunted Mansion'

Gebaseerd op de populaire attractie uit Disneyland.

Guillermo del Toro heeft een drukke tijd voor de boeg. Naast Crimson Peak, Pacific Rim 2, tv-serie The Strain en een onlangs aangekondigde zwart wit film, heeft de regisseur ook nog Walt Disney's The Haunted Mansion in de planning staan. Del Toro gaf tegenover Reddit de volgende update betreffende dit project:

"Twee weken geleden ging ik terug naar Disneyland met de mensen met wie ik aan het scenario werk. Het script is een zware kluif, we zijn al met onze derde of vierde versie bezig. Het is belangrijk dat we alles dat geweldig is aan de attractie in de film verwerken, zodat het net zo intens en leuk wordt."

Op dit moment is Del Toro enkel producent van The Haunted Mansion, maar hij sluit niet uit dat hij ook zal gaan regisseren.

"Ik zou dolgraag regisseren, maar mocht dit niet het moment zijn dan vind ik het geen probleem om enkel te produceren."

De film draait hoogstwaarschijnlijk om de Hatbox Ghost van de attractie. De door Del Toro gewaardeerde Doug Jones lijkt de voornaamste kandidaat voor deze rol.

"We hebben 50 of 60 ontwerpen gemaakt, waaronder ook de Hat Box Ghost, met het gezicht en lichaam van Doug Jones als voorbeeld. Maar voordat we daarmee verder kunnen, moeten we eerst het scenario af krijgen. Ik wil zeker weten dat Disney de film gaat maken als het script af is, maar tot dat moment moeten we geduld hebben. We zijn er heel dichtbij, maar het vergt nog wat tijd."

NieuwsFilm

meest populair