Algemeen

Josh Whedon ziet vrouwelijke Thor wel zitten

Deze week kondigde Marvel Comics aan dat Thor voorlopig door een vrouw wordt gespeeld.

door Bram de Groot op 17.07.2014 om 09:42 in Algemeen
Begin deze week onthulde Marvel Comics dat het bekende personage Thor voortaan als vrouw door het leven gaat. Het nieuws sloeg in als een bom, maar de fans van de God Of Thunder zijn overwegend positief al wordt wel verwacht dat het niet lang duurt voordat de oude vertrouwde Thor weer terugkeert.

Dit soort keuzes in de comics kunnen op den duur effect hebben op de Marvel Cinematic Universe, waarin Thor uiteraard ook een grote rol vervult. Regisseur Joss Whedon (The Avengers, 2012) reageerde via Twitter op de onthulling en plaatste daarbij een foto van de Amerikaans actrice Katee Sackhoff, bekend uit de tv-serie Battlestar Galactica (2004-2009) en de film Riddick.

Hieronder dan ook de twee tekeningen die Marvel onthulde voor de vrouwelijke Thor. Schrijver Jason Arron gaf in het persbericht het volgende aan: "This is not She-Thor. This is not Lady Thor. This is not Thorita. This is THOR. This is the THOR of the Marvel Universe. But it's unlike any Thor we've ever seen before."21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

theDarkKira

Avatar

Zou het niet gaaf zijn om er een reünie van te maken en Sarah Michelle Gellar te casten!

FilmMaster

Avatar

Thor met een vrouwelijke partner lijkt me wel tof.

Gigan72

Avatar

Katee Sackhoff nooooooooooo wat een eng nek is dat.


las wel dat een hoop fans nu erg pissed off zijn

Deadpool

Avatar

theDarkKira "Zou het niet gaaf zijn om er een reünie van te maken en Sarah Michelle Gellar te casten!"


Klopt, dat zou inderdaad niet gaaf zijn....

Ik zou graag Gwendoline Christie in deze rol willen zien

Ed Crane

Avatar

Tja, Marvel moet toch iets om hun sufste superheld wat cooler te maken! Moedig hoor van Thor dat hij eindelijk zijn coming out heeft gehad en het aangedurfd heeft zijn sexchange te ondergaan T+) Ik heb altijd al het vermoeden gehad... Nu hoop ik meteen dat de Wachowski's de filmversie gaan regisseren :+

Wel een enorme rip-off van Wonder Woman, maar toch...

geertvdheide

Avatar

Dit is dus gewoon een uitstapje die de comics gaan maken. Het lijkt me zo goed als zeker dat we hier niets van gaan zien in het Marvel Cinematic Universe; dat zou nergens op slaan.

De titel van dit bericht klopt ook niet trouwens, want de tweet van Joss Whedon met de foto van Katee Sackhoff is niets meer dan een grapje. Zelfs een lichte sneer naar Marvel, want Whedon vraagt zich sarcastisch af: "wat denken ze dat daar leuk aan zou zijn?".

Stripboeken zijn wel een uniek medium in de zin dat lezers weinig moeite hebben met meerdere dimensies en verschillende versies van karakters, en zeer "high fantasy"-concepten. Je kunt er verder mee gaan dan boeken en films toelaten naar mijn idee.

Ed Crane

Avatar

...behalve de verandering van The Manderin dan. Daar kon ineens niemand tegen :}

YOLO

Avatar

Joss Whedon heeft niets voor niets een foto van Katee Sackhoff geplaatst. Zoals bekend speelde ze Starbuck in Battlestar Galactica. In de oude serie van Battlestar Galactica was Starbuck gespeeld door Dirk Benedict.

Ik denk echter dat Thor nog steeds een alpha mannetje blijft in MCU. Marvel zou MCU moeten gaan rebooten willen ze van Thor een vrouwtje maken. Ik kan mij niet voorstellen dat Thor een man-naar-vrouw transseksueel wordt, want Chris is met zijn 1,9 m nogal een lange vrouw :P

benjamin

Avatar

Ik heb niks tegen sterke vrouwen in fictie, maar maak dan liefst als je dat wil doen een nieuw personage in plaats van gewoon hetzelfde personage met een ander geslacht. Vraag me trouwens af of veel vrouwen dit soort gendergelijkheid willen: denk dat er nog wel wat tussen zitten die niet zo graag het ontblote bovenlijf van Hemsworth willen missen.

Frietgezicht

Avatar

Zal toch geen populair karakter worden. Ik zou bijv ook niet de echte naam van Spider-Woman weten. Of van Batgirl.

Ik denk dat er ook nooit een echte sterke superhelden-film zal komen met een vrouw in de hoofdrol.
Elektra en Catwoman deden al een beroerde poging.
Het zal hoogstens mee kunnen vallen en vermakelijk zijn.
Misschien als een vrouw de krachten krijgt extra snel de afwas te doen en de rest van het huishouden kan het wat worden.

Ed Crane

Avatar

Ja maar Catwoman, Elektra en bijvoorbeeld Supergirl probeerde dan ook heel krampachtig zich op een vrouwelijk publiek te richten en hun inhoud bizar aan te passen. Er zijn gewoon prima strips met vrouwelijke superhelden. De Wonder Woman 'feature length' tekenfilm was al een heel stuk beter dan de genoemde (speel)films. En je kunt er altijd nog een man als sidekick bijgooien.

Thiver

Avatar

geertvdheide "De titel van dit bericht klopt ook niet trouwens, want de tweet van Joss Whedon met de foto van Katee Sackhoff is niets meer dan een grapje."

Zou er daarom 'Josh Whedon' staan? B-)

geertvdheide "Stripboeken zijn wel een uniek medium in de zin dat lezers weinig moeite hebben met meerdere dimensies en verschillende versies van karakters, en zeer "high fantasy"-concepten. Je kunt er verder mee gaan dan boeken en films toelaten naar mijn idee."

Zeker. Overigens wel opvallend dat Marvel met deze ontwikkeling komt zo kort nadat er vermoedens waren dat de nieuwe Legend of Zelda een vrouwelijke Link zou krijgen...

Hugoblak

Avatar

FilmTotaal legt het niet helemaal goed uit :P Deze vrouwelijke Thor is helemaal niet hetzelfde personage als de mannelijke Thor. Thor verliest namelijk Mjolnir omdat hij niet meer waardig zou zijn om Mjolnir te gebruiken. Dit heeft tot gevolg dat hij zijn oude bijl Jarnbjorn weer gaat gebruiken. Een nieuw vrouwelijk personage krijgt nu dus de krachten van Thor en wordt daarmee dus de nieuwe Thor.

Bron: http://www.ign.com/articles/2014/07/15/marvel-comics-announces-new-female-thor

bigmichiel

Avatar

Ach, in Avengers 3 komen we erachter dat Thor al zn hele leven het gevoel heeft dat hij in het verkeerde lichaam zit en laat zich ombouwen.

In Avengers 4 komt hij er dan weer achter dat dit toch niet zo slim was en gaat hij terug :P

Misschien teveel South Park gezien? (Mr(s). Garrison)

benjamin

Avatar

bigmichiel "Ach, in Avengers 3 komen we erachter dat Thor al zn hele leven het gevoel heeft dat hij in het verkeerde lichaam zit en laat zich ombouwen.

In Avengers 4 komt hij er dan weer achter dat dit toch niet zo slim was en gaat hij terug :P

Misschien teveel South Park gezien? (Mr(s). Garrison)"


Als dat inhoudt dat we plots alle Avengers achter een Penis Mouse zien lopen, kan dat natuurlijk wel weer interessant worden.

jaime91

Avatar

benjamin "Ik heb niks tegen sterke vrouwen in fictie, maar maak dan liefst als je dat wil doen een nieuw personage in plaats van gewoon hetzelfde personage met een ander geslacht."


Daar sluit ik me helemaal bij aan. Ik vind dit nogmaals de grootste onzin en dit getuigt gewoon van heel veel gemakzucht en luiheid. Daarnaast verneuken ze het Thor personage ook door van hem een transgender te maken. Hij is geen superheld met een masker, Thor is wie hij is.

Ik vind ook dat ze bij Marvel best wat meer vrouwelijke superhelden mogen introduceren aangezien het grootste gedeelte man is, maar NIET op deze manier.

Hopelijk zijn ze inderdaad niet van plan deze belachelijke keuze ook door te trekken naar de films want anders ben ik in ieder geval echt helemaal klaar met de Thor films.

En wat Katee Sackhoff betreft. Ik gun haar alle succes, ik vind haar erg grappige badass chick en vind het altijd erg tof als ze te gast is bij de Schmoes van Schmoesknow maar zij verdient een betere rol dan dit.

adofmirosch

Avatar

Wat een kut nieuws.
It's a mans world.

Goov25

Avatar

geertvdheide "
De titel van dit bericht klopt ook niet trouwens, want de tweet van Joss Whedon met de foto van Katee Sackhoff is niets meer dan een grapje. Zelfs een lichte sneer naar Marvel, want Whedon vraagt zich sarcastisch af: "wat denken ze dat daar leuk aan zou zijn?"."


Precies wat ik dacht!

Vleeshaak

Avatar

En over een paar maanden blijken de verkopen zo te zijn gekelderd dat ze Thor weer man maken.

Ed Crane

Avatar

En Banner/ The Hulk zal voortaan een dwerg zijn :+

NieuwsFilm

meest populair