Legendarische Universal monsters krijgen eigen cinematic universe

Losstaande films voor o.a. Dracula, The Wolf Man, Frankenstein, The Invisible Man en dan een 'Avengers'-achtige finale.

Na het immense succes van Marvel gaat Universal aan de slag met een cincematic universe voor haar legendarische monsters. De studio gaat aan de slag met een substantieel project waarbij personages als Dracula, The Wolf Man, Frankenstein, The Invisible Man en Creature from the Black Lagoon op de schop worden genomen. In potentie zou dit kunnen betekenen dat deze stuk voor stuk een eigen film krijgen en dat er vervolgens wordt afgesloten met een Avengers-achtige finale.

Het project is in handen van Alex Kurtzman, bekend van Transformers, Star Trek en The Amazing Spider-Man 2, en Chris Morgan, de schrijver van de meeste Fast and Furious delen. Zij zijn volgens Deadline op dit moment op zoek naar mensen die aan deze Universal Monsters Cinematic Universe willen meewerken. Het is de bedoeling dat het geheel in 2016 wordt geïntroduceerd met de beoogde reboot van The Mummy.

Wat vinden jullie van dit idee? Is een cinematic universe voor de Universal monsters de moeite waard en zijn Kurtzman en Morgan de juiste mensen om de kar te gaan trekken?



NieuwsFilm

meest populair