Leonardo DiCaprio wilt zijn foto met Nelson Mandela terug

De acteur beweert dat de gesigneerde foto gestolen is.

Volgens TMZ is de acteur Leonardo DiCaprio (Inception, Shutter Island, The Wolf of Wall Street) enigszins nijdig vanwege een verloren foto. Toen de 39-jarige man Blood Diamond filmde, terug in 2006, was hij op de foto gegaan met de Zuid-Afrikaanse oud President Nelson Mandela. Mandela was vriendelijk genoeg om het kiekje later te ondertekenen met: "Aan Leo DiCaprio, beste wensen. Mandela, 4-8-07."

Het verhaal gaat nu rond dat DiCaprio de beeltenis nooit heeft ontvangen en het daarom gestolen acht. De geprezen foto is namelijk nu in het bezit van een bedrijf genaamd Moments In Time. Zij hebben de foto te koop gezet voor een bedrag van 25 duizend dollar. DiCaprio wilt zijn aandenken terug en heeft zijn advocaat ingeschakeld. Moments In Time vertelt DiCaprio echter dat hij niet zo moet zeuren en dat zij de rechtmatige eigenaren van de foto zijn.

Helaas voor DiCaprio wordt Moments In Time beschermd door een wet (bona fide purchaser) die aanduidt dat het aanschaffen van goederen zonder verwittigingen van andere betrokkene partijen alsnog legitiem is. De eigenaar van het bedrijf, Gary Zimet, vertelde TMZ daarbovenop dat hij de foto onderlaatst verworven had en deze in de komende dagen verwacht te verkopen. Hij zegt "helemaal niet bezorgd te zijn" vanwege DiCaprio's wettelijke bedreigingen. "Ik heb het zijn advocaat al gezegd: hij mag de foto met alle plezier kopen. Het is de enige manier waarop hij hem zal krijgen."

Ondanks de lastige situatie en tegenstrijdigheid bedoelt Zimet het niet gemeen. "Ik vind hem leuk als acteur," zei hij over DiCaprio. "Hij is briljant."



NieuwsFilm

meest populair